Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Uitbreiden naar gigabit

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Op dit moment heb ik een draadloze router van Belkin met daarbij 4 aansluitmogelijkheden voor apparatuur. Hier zitten nu op aangesloten:
  - 2 pc's
  - 1 netwerkprinter
  - 1 netwerk harde schijf van Maxtor

  Op zich werkt dit allemaal prima alleen is de bestandsoverdracht van de netwerk harde schijf van Maxtor nog niet optimaal. Nu betreft dit een Shared Storage II, welke gigabit ondersteund. Helaas is de router zelf maar max 100.

  Nu vraag ik mij af, kan ik op de router dan ook een switch aansluiten en vervolgens de 2 pc's en de netwerk harde schijf aan deze switch hangen? Of is de snelheid nooit meer hoger te krijgen dan de router kan?

  Uiteraard dien ik dan nog wel gigabit ethernetkaartjes in te bouwen in mijn pc's.

  Met andere woorden: is een switch in mijn situatie zinvol en waarmee zijn goede ervaringen?
 • Als je alle apparaten aansluit op een gigabit switch, hebben ze alle in principe ook een gigabit verbinding. Vooropgesteld dat al die apparaten ook gigabit ethernet ondersteunen. In de praktijk haal je geen 1Gbps, maar het is wel beduidend sneller dan 100Mbps.
 • Super, dus ook al is de router trager, alle apparaten die op de switch zijn aangesloten en Gigabit snelheid ondersteunen communiceren dan toch over hoge snelheid? Want dat is precies wat ik wil. Die netwerk harde schijf moet gewoon snel te bereiken zijn om bepaalde bestanden te kopiëren.

  Waar moet ik op letten als het gaat om de aanschaf van zo'n gigabit switch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.