Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Red Alert 2 op LAN

Anoniem
Leo S
7 antwoorden
 • help, het lukt niet!?!

  Ik heb een sitecom DC-202v6 router met een kabel abo van Casema wat allemaal bijna prima werkt.
  Nu wil ik met een oude vriend een oud spelletje oppakken.
  Met onze nieuwe laptops is het niet gelukt om een LAN spel te spelen.
  Volgens mij heeft alles nog standaard instellingen.
  Heeft iemand ideën over hoe ik dit kan laten werken?

  alvast bedankt
 • Red Alert schrijf je en dus niet Red Alert 2. Volgens mij is Red Alert een erg oud DOS spel en gebruikt deze geen TCP IP als protocol. Daarom werkt het niet op een modern LAN netwerk die uitsluitend TCP IP is.

  Je zou NETBUI en IPX als internet protocol toe kunnen voegen in je netwerk eigenschappen. Kans dat het dan werkt maar je router kan het ook blokkeren..

  Google eens op je red alert versie?
 • Sorry mijn fout,

  Red Alert 2 en ik heb een sitecom router.
  Weet bijna zeker dat die het blokkeert.
  Maar hoe kan je die veranderen?
 • Al eens geprobeerd je firewall even uit te zetten?

  Doe dat op de router en ook op je PC, als het dan werkt weet je dat je de firewall settings moet aanpassen op RA 2.

  ps: je kunt toch wel pingen tussen de laptops?
 • Ik ben bang dat jullie hier een aantal dingen door elkaar gaan halen. Even een stukje basiskennis netwerkprotocollen…

  We hebben verschillende protocollen. De meest bekende zijn wel degene die hiervoor al genoemd werden: TCP/IP, IPX/SPX en NETBEUI. Daarnaast is er nog een protocol wat op een Apple netwerk nog wel eens gebruikt wordt: Appletalk.

  TCP/IP wordt gebruikt op het Internet en is eigenlijk een verzameling van heel veel andere protocollen, als ICMP (waar ping weer een onderdeel van is), SMTP, HTTP, FTP en POP3. TCP/IP is tegenwoordig binnen ieder OS wel aanwezig, door de opkomst van het Internet de laatste jaren.

  IPX/SPX is ontwikkeld door Novell en wordt dus gebruikt zodra er een Novell Netware server aanwezig is in een netwerk. Dit is dus een compleet ander protocol dan TCP/IP en heeft dus ook geen dingen als ping en dergelijke.

  NETBEUI is ontwikkeld door Microsoft en werd vroeger voornamelijk in kleine thuisnetwerkjes zonder server gebruikt. Dit protocol zoekt andere computers door broadcasts, wat het netwerkverkeer vertraagt. Bovendien is het in tegenstelling tot TCP/IP en IPX/SPX niet routeerbaar, wat het onbruikbaar maakt, als je verschillende gescheiden netwerken hebt.

  Red Alert 2 maakt voor zo ver ik weet gebruik van IPX/SPX als netwerkprotocol. Als je RA2 dus over een netwerk wil spelen, moet op alle PC's IPX/SPX geinstalleerd worden. Je kan het dus ook niet direct over Internet spelen, omdat op Internet TCP/IP gebruikt wordt. Zo lang het netwerkverkeer op je eigen netwerk blijft, blijft je router buiten spel. Het is dus ook niet zo dat IPX-verkeer geblokkeerd wordt als je op je interne netwerk blijft.

  Als je dus een LAN spel in RA2 wilt spelen moet je met alle pc's in hetzelfde fysieke netwerk zitten en IPX geinstalleerd hebben.
 • Ik heb op alle computers TCP/IP en IPX en NetBui.
  Allemaal XP.
  Bedraad op Sitecom Router.
  Alles op standaard instellingen.
  Heb zelfs 2 computers uit de router gehaald en in een los hupje gestopt (zonder firewall).
  Vervolgens zie je elkaar wel in het chat gedeelte van Red Alert 2, maar verdwijn je na enkele seconden.

  Het gekke is echter dat als we met deze 2 zelfde laptops (splinternieuwe van TUDELFT) bij mijn vriend in het huis op draadloos netwerk gaan zitten hij het wel doet?????

  Verder nog ideeën?

  p.s. in Red Alert 2 kan je een netwerk kaart kiezen weergegeven met MAC adressen, wellicht staat die op de draadloze kaart en moet ik die omzetten. Dit gaan we dus proberen zodra hij weer hier is. Maar waar kan ik de mac adressen van de netwerk kaarten vinden?
 • Probeer eens een andere router of koppel de laptops aan elkaar via een UTP CROSS cable.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.