Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys AM200 wilt niet

None
15 antwoorden
  • Gisteren een Adsl modem gekocht Linksys AM200 ter vervanging van mijn Copperjet 800 USB, de am 200 verbonden met de ethernet poort op de pc (3com) telefoonkabel op de splitter & stroom aan, poosje gewacht alle lampjes beginnen te branden ( Power =ok / Ethernet = ok / Dsl = ok / Internet = ok, alle leds zijn groen).

    Cd erin, grote verbazing dit ding werkt zonder drivers blijkbaar, had voordien al op de support website gezien dat ze alleen een handleiding aanbieden.

    Handleiding geeft een ip nummer van waaruit je configuratie dient te doen, echter met alles aangesloten kom ik nergens binnen.

    Adsl werkt echter naar behoren na terug getest te hebben met Copperjet modem(terug verwijderd +drivers).

    Alles nog wat nagelopen, dan test gedaan met Network diagnostics, wat de volgende info geeft, waarmee ik niet verder kan.

    Network Adapters FAILED
    [00524291] WAN Miniport (IP) (FAILED)
    Caption = [00524291] WAN Miniport (IP)
    DatabasePath = %SystemRoot%\System32\drivers\etc
    DefaultIPGateway = 62.235.76.58(Same Subnet) (FAILED)
    Pinging 62.235.76.58 with 32 bytes of data:
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Ping statistics for 62.235.76.58:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)
    Description = WAN (PPP/SLIP) Interface
    DHCPEnabled = FALSE
    DNSEnabledForWINSResolution = FALSE
    DNSHostName = mediacenter
    DNSServerSearchOrder (PASSED)
    193.121.171.135 (PASSED)
    Pinging 193.121.171.135 with 32 bytes of data:
    Reply from 193.121.171.135: bytes=32 time=9ms TTL=9
    Reply from 193.121.171.135: bytes=32 time=9ms TTL=9
    Reply from 193.121.171.135: bytes=32 time=8ms TTL=8
    Reply from 193.121.171.135: bytes=32 time=8ms TTL=8
    Ping statistics for 193.121.171.135:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss)
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 8ms, Maximum = 9ms, Average = 8ms
    194.119.228.67 (PASSED)
    Pinging 194.119.228.67 with 32 bytes of data:
    Reply from 194.119.228.67: bytes=32 time=9ms TTL=9
    Reply from 194.119.228.67: bytes=32 time=9ms TTL=9
    Reply from 194.119.228.67: bytes=32 time=9ms TTL=9
    Reply from 194.119.228.67: bytes=32 time=9ms TTL=9
    Ping statistics for 194.119.228.67:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss)
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 9ms, Maximum = 9ms, Average = 9ms
    DomainDNSRegistrationEnabled = FALSE
    FullDNSRegistrationEnabled = FALSE
    GatewayCostMetric = 1
    Index = 524291
    IPAddress = 62.235.76.58 (FAILED)
    Pinging 62.235.76.58 with 32 bytes of data:
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Ping statistics for 62.235.76.58:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)
    IPConnectionMetric = 50
    IPEnabled = TRUE
    IPFilterSecurityEnabled = FALSE
    IPSubnet = 255.255.255.255
    IPXEnabled = FALSE
    MACAddress = 00:53:45:00:00:00
    PMTUBHDetectEnabled = FALSE
    PMTUDiscoveryEnabled = FALSE
    ServiceName = NdisWan
    TcpWindowSize = 60352
    WINSEnableLMHostsLookup = TRUE
    [00000010] Microsoft TV/Video Connection
    Caption = [00000010] Microsoft TV/Video Connection
    DatabasePath = %SystemRoot%\System32\drivers\etc
    Description = 3Com Gigabit LOM (3C940) - Packet Scheduler Miniport
    DHCPEnabled = TRUE
    DNSEnabledForWINSResolution = FALSE
    DNSHostName = mediacenter
    DomainDNSRegistrationEnabled = FALSE
    FullDNSRegistrationEnabled = TRUE
    Index = 10
    IPConnectionMetric = 1
    IPEnabled = TRUE
    IPFilterSecurityEnabled = FALSE
    IPSecPermitIPProtocols = 0
    IPSecPermitTCPPorts = 0
    IPSecPermitUDPPorts = 0
    IPXEnabled = FALSE
    MACAddress = 00:0C:6E:66:3E:45
    PMTUBHDetectEnabled = FALSE
    PMTUDiscoveryEnabled = FALSE
    ServiceName = NdisIP
    SettingID = {836E81A2-4E4D-4EDD-A684-641D93035587}
    TcpipNetbiosOptions = 0
    TcpWindowSize = 60352
    WINSEnableLMHostsLookup = TRUE
    [00000011] 3Com Gigabit LOM (3C940)
    Caption = [00000011] 3Com Gigabit LOM (3C940)
    DatabasePath = %SystemRoot%\System32\drivers\etc
    Description = 3Com Gigabit LOM (3C940) - Packet Scheduler Miniport
    DHCPEnabled = TRUE
    DHCPLeaseExpires = 4:14:07 19/01/2038
    DHCPLeaseObtained = 11:11:17 1/11/2006
    DNSEnabledForWINSResolution = FALSE
    DNSHostName = mediacenter
    DomainDNSRegistrationEnabled = FALSE
    FullDNSRegistrationEnabled = TRUE
    Index = 11
    IPConnectionMetric = 1
    IPEnabled = TRUE
    IPFilterSecurityEnabled = FALSE
    IPSecPermitIPProtocols = 0
    IPSecPermitTCPPorts = 0
    IPSecPermitUDPPorts = 0
    IPXEnabled = FALSE
    MACAddress = 00:0C:6E:66:3E:45
    PMTUBHDetectEnabled = FALSE
    PMTUDiscoveryEnabled = FALSE
    ServiceName = EL2000
    SettingID = {6E40BE77-507A-48DB-A188-2977EAE929BB}
    TcpipNetbiosOptions = 0
    TcpWindowSize = 60352
    WINSEnableLMHostsLookup = TRUE

    Mocht iemand meer weten, laat maar komen.
  • Wel eerst even die USB drivers van je oude modem deinstaleren natuurlijk… Je puter is nu nog op zoek naar je oude modem.

    Dan even restarten en je nieuwe modem via ethernet aansluiten. (inderdaad geen drivers nodig) dan via een cmd box met ipconfig /all even je lan ip opvragen. Gateway adres = IP van je nieuwe router. Brower openen, IP intypen http://ipadres
    en inloggen op je modem
    outer. Dan alles even instellen zoals jouw provider dat voorschrijft.
  • Alles gedaan, maar in de browser wordt geen verbinding gemaakt bij intikken van ip adres van de netwerkkaart, ook deze van Linksys doet het niet.

    Netwerkkaart is wel actief, en verbonden, alle leds staan op groen.

    Alleen de verbinding met de modem of Internet komt er niet.

    Firewall even uitgezet, helpt niet.

    Weet het niet meer, wat een kloteding zeg.
  • Alles gedaan, maar in de browser wordt geen verbinding gemaakt bij intikken van ip adres van de netwerkkaart, ook deze van Linksys doet het niet.

    Wat laat ipconfig /all zien en dan met name IP adres, DNS en Gateway
  • Zal het opvragen en plaatsen,
  • Weet je zeker dat je provider het apparaat wel accepteert? Zo'n ding heeft bij mijn weten een eigen mac nummer, en het kan zijn dat je provider dat eerst moet accepteren. Geeft geen verklaring voor het niet kunnen benaderen van het modem zelf natuurlijk. Het niet nodig zijn van drivers is normaal, het is een netwerkapparaat en geen usb. Start je pc eens op zonder firewall, en kijk of je pc hem dan wel ziet.
  • Ziehier de gegevens alvast,

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : mediacenter
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection 3:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethe
    rnet NIC
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-E0-4D-1F-22-F6
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.233.140
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
  • Zonder firewall is hetzelfde probleem, Outpost zelfs verwijdert, Xp firewall uit.

    Modem is aanvaard door Belgacom, door Scarlet weet ik niet.
  • Duidelijk is in iedergeval dat je GEEN ip krijgt van de linksys. 169.x.x.x is een windows ip als je geen dhcp ip kan krijgen..
    Neem aan dat je kaartje op automatich ip verkrijgen staat?
    Heb je geen ander utp kabeltje voorhanden?
    Kijk anders even naar de "line speed" instelling van de realtek.

    Deinstallleer ook even je niet windows firewall. (uitzetten niet voldoende)
  • Link speed staat op auto

    Firewall is was al verwijdert

    Eerst was ie aangesloten op de 3Com die op het moederbord zit, deze heb ik uitgezet in het bios

    Nu zit er een nieuwe Realtek PCI in, maar probleem blijft.
  • Dan heb je mijn inziens nog twee opties:
    1) Even de reset knop van de modem indrukken zodat die terug gaat naar fabrieksinstelling en dhcp dus weer aan zet.
    2) of eerst even een ander PCtje er aan met andere UTP kabel en kijken of die wel LAN IP krijgt.
  • Nieuwe UTP kabel hangt eraan, maar nope hoor.

    Nog eens de reset doen van de modem, anders gaat ie morgen terug naar de winkel, en vraag ik een Speedtouch of zo in de plaats.
  • Ook een hardware reset haalt niets uit, gebeld naar mijn Provider (Scarlet) maar na 10 minuten luisteren naar het muziekje heb ik afgehaakt, men is er al vroeg ingedommeld denk ik.

    Morgen terug naar de winkel met deze rotzooi.
  • Eureka, het werkt en nog snel ook,

    Modem afgekoppeld, stroom eruit, stroom aan, hardware reset gedaan, daar is aan de achterkant een piepklein gaatje voor, dat is een schakellaartje maar om daar in te raken heb ik zo'n stiftje gebruikt dat je bij een CD DVD speler meekrijgt om de frontlade open te krijgen.

    Vervolgens gingen alle led flikkeren, even gewacht, dan het ip adres van de modem ingetikt en ja hoor direct toegang tot de instellingen.

    Provider gegevens ingesteld, modem reboot werd uitgevoerd, 25 sec wachten, blijkt in orde te zijn.

    Firefox open en webpaginas proberen, direct supersnelle werking, in vergelijking met mijn vorige Usb modem inderdaad sneller, en hopelijk stabieler in de toekomst.

    Iedereen bedankt voor het meedenken.

    Dat ziet nu dus zo uit


    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : mediacenter
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection 4:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast
    Ethernet NIC
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-E0-4D-1F-22-F6
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 194.119.228.67
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : vrijdag 3 november 2006 14:30:29
    Lease Expires . . . . . . . . . . : zondag 5 november 2006 14:30:29
  • Hey,

    Ik heb onlangs dezelfde modem gekocht en zit bij Belgacom.

    Ik geraak wel op de configuratiepagina's van de modem en zo, hij lijkt ook verbinding te maken maar ik als ik dan probeer op internet te gaan kan ik niets bereiken.

    Zou je anders eens de instellingen die je gebruikt kunnen posten, zodat ik die es kan vergelijken met mijn instellingen ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.