Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Machtigingen

Anoniem
Wouter_AMD_2400+
4 antwoorden
 • Heb thuis een werkend netwerk met 3 pc's en een laptop, allen met xp (2 pro, 1 home, 1 mce). Nu zou ik graag bepaalde gedeelde mappen alleen toegankelijk maken voor bepaalde gebruikers. Na wat gelezen te hebben hoe dat in zn werk gaat, ging ik aan de slag. Maar het blijkt dat de opties beschreven in Help en Ondersteuning helemaal niet terug te vinden zijn. En ik heb het dan over het volgende:

  [i:ebc432b3f4]Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map en klik achtereenvolgens op Eigenschappen en op het tabblad Beveiliging.
  Voer een van de volgende handelingen uit:

  Als u machtigingen wilt instellen voor een groep of gebruiker die niet wordt weergegeven in het vak Namen van groepen of gebruikers, klikt u op Toevoegen. Typ de naam van de groep of gebruiker waarvoor u machtigingen wilt instellen en klik vervolgens op OK.

  Als u machtigingen voor een bestaande groep of gebruiker wilt wijzigen of verwijderen, klikt u op de naam van deze groep of gebruiker. [/i:ebc432b3f4]

  Bij mij staan er alleen twee vinkjes die ik kan aanklikken, waarvan de werking mij bekend is :)

  Vervolgens heb ik het geprobeerd via shares in computerbeheer:

  [i:ebc432b3f4]Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde netwerkbron waarvoor u machtigingen wilt instellen en klik vervolgens op Eigenschappen.

  Selecteer op het tabblad Machtigingen voor share de gewenste opties en klik vervolgens op OK.

  Het tabblad bevat de volgende opties:
  Klik op Toevoegen als u een gebruiker of groep een machtiging wilt verlenen voor een gedeelde netwerkbron. Selecteer of typ in het dialoogvenster de naam van de gewenste gebruiker, computer of groep en klik vervolgens op OK. [/i:ebc432b3f4]

  Ook daar mis ik de beschreven opties, ik kan daar alleen op help en vernieuwen klikken. Ik heb er ook een plaatje van dat ik eventueel kan mailen. Wie weet de oplossing, alvast bedankt!
 • Is er echt niemand die hier iets over weet? Meestal had ik op dit forum na een half uur al een antwoord :-?
 • Waarschijnlijk FAT partities? en dus geen NTFS ?
 • Nope gewoon NTFS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.