Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Laptop verbreekt internet connectie

juul
6 antwoorden
  • Hallo

    Ik zit in een bedraad netwerk met 3 desktop pc's, 2 netwerkprinters en een laptop. Tot voor kort werkte alles goed. Onlangs heb ik mijn oude laptop moeten vervangen door een nieuwe (VAIO AR21S).

    Sedertdien valt de internetconnectie regelmatig weg. De LAN verbinding blijft werken (ik heb nog verbinding met de desktop pc's en kan nog printen naar de netwerkprinters). Maar de internetconnectie ligt voor het hele netwerk plat. Dit is wat mijn router dan toont:
    [img:c5c54d770e]http://users.skynet.be/fa032299
    outerstats.jpg[/img:c5c54d770e]
    (de 'up' bij DSL betekent gewoon dat ik de connectie op 'always on' heb ingesteld denk ik)

    Zo lang mijn laptop niet aanstaat zijn er geen problemen. Staat mijn laptop aan, dan blijft de internetconnectie met moeite 5 minuten aan. De enige oplossing is dan een paar minuten wachten (de 'restart connection' en 'connect' knop in het beeld hierboven halen niks uit).

    Ik heb ondertussen de router vervangen, en met en zonder DHCP geprobeerd, maar dat verandert dus ook niks. Het probleem wordt duidelijk veroorzaakt door mijn laptop.

    Iemand een idee? Alvast bedankt!
  • Wat in gedachte komt is MTU waarde. Zet deze op de laptop eens naar beneden. Check eerst wat het is (meestal 1500) en mik 'm eens op 1472 en test het . Niewt goed 16 bits naar beneden en zo een beetje "vogelen"

    Hier staat wel een tooltje.
    http://www.zensupport.co.uk/tools.aspx?page=511
  • Dat tooltje raadde me aan om de MTU van 'default' (hoeveel dat ook mag zijn) naar 1458 te zetten. Heb ik gedaan, en voorlopig toch al 5 minuten zonder wegvallende verbinding! Bedankt, ik zie wel of het echt werkt.
    Zijn er trouwens nadelen aan die lage MTU?
  • Het gaat niet om een lage of hoge, maar juiste :-)
    Maak je daar verder niet druk over…
    Als je je er toch wilt in verdiepen
    http://home.wanadoo.nl/eezee/other_sites/slip95/watismtu.html
  • MTU verlagen heeft niets uitgehaald. Maar het is nu opgelost met een draadloze verbinding! Niet duidelijk wat het probleem juist was maar die bedrade verbinding heb ik nu toch niet echt nodig.
  • nu nog je draadloos netwerkje beveiligingen d.m.v encryptie anders kunnen anderen (kwaadwillenden) ongemerkt van je bandbreedte gebruik maken…tis maar dat je het weet :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.