Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys WRT54G

Anoniem
Actuaris
14 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem:
  Ik heb sinds 2 weken internet telefonie via de Casema, ik heb hiervoor een ander modem ontvangen nl een Motorola surfboard SBV5120E en ik gebruik de router van Linksys WRT54G, alles werkt perfect alleen heb ik vaak als ik op internet wil dat ik dan geen verbinding heb wat ik dan doe is nl de stekker van de voeding van de router er 10 seconden uithalen dan er weer in en ik kan op internet, heeft iemand hier een oplossing voor want iedere keer de stekker eruit halen is een beetje omslachtig.
 • dat kan meerdere oorzaken hebben (casema, modem, router, pc) en je vertelt niet echt veel…. dat het helpt om de router te herstarten wilnog niet zeggen dat daar de oorzaak ligt…
  m.i. moet je altijd beginnen met het geheel ontkoppelen en restetten (lees de handleiding) alle apparaten, en dan alles –>volgens de handleiding of mbv een installatiecd<– installeren zoals het hoort.
  als apparaten ontkoppeld zijn ook de pc uit en aanzetten!
  werkt het dan nog niet dan is een helpdesk vaak een betere oplossing dan hulp(gissingen) op afstand.
 • Ik heb hetzelfde modem, dezelfde router en hetzelfde probleem. Op (on)regelmatige tijden valt ineens de verbinding tussen de laptop beneden en de router op zolder weg. Een enkele keer is dat op te lossen door in het menu van het netwerkicoon op "herstel" te klikken, maar veel vaker moet de router even van het stroom af. Ditzelfde probleem had ik twee jaar geleden al met een router van Eminent. Ik heb toen een andere router gekocht (de huidige van Linksys) maar het probleem bleef.

  Vaak wordt aangeraden om de "Zero Configuration Utility" van XP uit te schakelen. Als ik dat doe dan krijg ik helemaal geen verbinding meer. Er is wel een driver van Broadcom geïnstralleerd, maar een update van die driver heb ik nooit kunnen vinden. Een firmware-update bleek ook al niet te helpen.

  De bedrade pc's hadden hier geen last van, tot onlangs. Ook daar viel ineens af en toe de verbinding met het internet weg, maar vorige week hoorde ik dat de Casema bij mij in de buurt aan onderhoudswerkzaamheden bezig was.

  Wat wel belangrijk is is even te kijken naar het kanaal waarop de verbinding met de router staat. In mijn omgeving tel ik inmiddels al 8 andere netwerken, zodat de kans groot is dat één of meerdere netwerken op hetzelfde kanaal uitzenden. Misschien dat een ander kanaal wat soelaas biedt.

  Kortom, ik heb nog steeds geen andere oplossing dan enkele malen per week naar zolder te lopen en de stekker van de router eruit te halen. Ik hoop dat iemand ooit hiervoor nog eens een oplossing weet.

  Piet
 • las inmiddels ook elders over storingen in die linksys, en ook daar helpt alleen het uitnemen van de stroom om de boel weer aan de praat te krijgen. da´s teveel voor toeval, zo langzamerhand.

  ik zou zeggen: aan de slag met firmwareupdates waarvan er een antal klaarstaan op
  http://www.linksys.com/servlet/Satellite?childpagename=US%2FLayout&packedargs=c%3DL_Content_C1%26cid%3D1115416835852%26site%3DUS&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper
 • ik heb net een firmware-upgrade gedaan, ik heb versie 2.2 van de router, firmware nu iets van 4.zoveel.

  Ik zal laten weten of dit de situatie verbetert. Let bij het upgraden wel op het volgende:

  1) na de upgrade duurt het even voor je weer contact krijgt met de router, dus niet schrikken als het contact niet meteen wordt hersteld

  2) in het tabblad van de wireless-settings is er een grote groene knop bijgekomen, waar je op moet klikken voordat het draadloze gedeelte het doet. Kostte me een halfuur om uit te zoeken waarom de laptop geen verbinding meer kreeg!

  3) gisteravond een paar gig van de laptop naar de pc op zolder gestuurd voor back-up. Dat was rampzalig, na elke paar bestandjes viel de verbinding steeds weg. Nèt een back-up van 1,5 G gedaan, en dat ging in één keer goed. Veelbelovend dus, maar misschien zijn de verbindingen 's avonds veel slechter dan overdag. Sinds de upgrade van vanochtend heb ik nu een verbinding van 36 Mbit, met uitschieters naar 48Mbit.

  Groeten,
  Piet
 • da´s een goed bericht!
  en bedankt voor de aanwijzingen.
  hou je ons op dehoogte?
 • Graag gedaan, hoor. Ik laat het weten.

  Nog iets anders: alvorens te upgraden is het wel zo veilig om je configuratie in een bestandje te zetten. Dat kan via het "administration"-tabblad, back-up-knop.

  Na de upgrade waren alle instellingen zo te zien nog intact, maar je weet maar nooit. Ik heb daarna die backup weer teruggezet.

  Groeten,
  Piet
 • Sedert gisterochtend draait het draadloze netwerkje zonder problemen, met een gemiddelde snelheid van 36 Mbit. Hoewel één zwaluw geen zomer maakt, is het toch hoopgevend. Volgende week zal ik verder verslag doen.

  Groeten,
  Piet
 • Bijna twee weken verder, en alles is heel stabiel, met een snelheid van gemiddeld 36 Mbit.

  Het lijkt dus al met al heel zinvol om die firmware-upgrade te doen!
 • bedankt voor de terugkoppeling, daar hebben anderen weer wat aan!
 • hallo,,
  heb de upgrade gedownload van de linksys 54G ,,er staat nu op de router Firmware Version: v2.02.2 maar wil die upgraden naar een versie hoger ,, de versie die ik heb gedownload is wrt54gv5_fw_1.00.6_code .bin ,, maar bij installeren in router geeft hij failed aan ,,, wie weet raad of welke versie is er geschikt voor mij :roll:
 • upgraden van firmware heeft altijd een risico in zich.
  als het ding nu goed werkt: laat die verdere update maar even zitten!
 • Inderdaad, als alles het doet kan je beter de boel de boel laten.

  Let er overigens op dat er bij deze linksys twee cijfers een rol spelen.

  Het eerste is de hardware-versie. Voor zover ik heb begrepen lopen de versie-nummers van 2 tot en met 5. Elke versie heeft z'n eigen upgrade-bestand. Het cijfer van de hardwareversie kan je vinden op een sticker aan de onderkant van het apparaat. Kijk even en noteer dat nummer.

  Ten tweede is er de versie van de firmware. Log via de webbrowser in op de firmware, bijvoorbeeld met 192.168.1.1 (een andere reeks is uiteraard ook mogelijk als je daarvoor gekozen hebt). Kijk naar het versienummer van de firmware.

  Ga nu naar www.linksys.com, en zoek naar de WRT54G, en klik op de [b:421e4bc418]juiste[/b:421e4bc418] hardwareversie. Je ziet dan het meest recente bestand, je kan dus zien of je al helemaal bij bent, of dat er nog een nieuwere versie is.

  Het upgraden is overigens heel eenvoudig. Je moet dat uiteraard doen op een pc die bedraad is aangesloten op de router. Gebruik dus geen laptop die via een draadloze verbinding werkt! Het is verder een kwestie van een paar minuten.

  Mocht alles misgaan, dan kan je de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

  Nou, da's zo'n beetje alles wat ik van deze router weet. Ik heb inmiddels zowel goed als slecht nieuws.

  Het goede nieuws is dat de verbinding heel stabiel is. Het slechte nieuws is dat als je in één keer een hoop bestanden draadloos kopiëert naar een andere pc, dat de verbinding na een paar bestanden verbroken wordt. Direct nadat Windows Verkenner de geest geeft, is de verbinding weer hersteld. Heel opmerkelijk en ik ga nu voorzichtig nadenken over de vraag of ik die router eruit ga kieperen en zo ja, wanneer en wat is een veel beter modem.

  Groeten,
  Piet
 • > Direct nadat Windows Verkenner de geest geeft <

  ik denk inderdaad dat het meer een (vaker voorkomend) verkenner probleem is dan een reden om je router eruit te kieperen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.