Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk in hotel

Anoniem
eddein
7 antwoorden
 • Ik zit op dit moment met een paar collega's in Riyadh, Saoedie Arabien. Beneden in de lobby van het hotel werkt het internet redelyk.

  Op elke verdieping hangen twee Linksys wireless-G Acces point with SES.

  Op de eerste verdieping, genaamd hotspot1, kun je inloggen. Dat werkt redelyk, maar minder dan in de lobby. Aan het geknipper van de LEDjes kun je zien dat hy constant aan het communiceren is.

  Op de tweede, derde en vierde verdieping (hotspot 2, 3 en 4) is het niet mogelyk in te loggen. De LEDjes branden nagenoeg ononderbroken. Myn PocketPC (werelduitvinding voor dergelyke reisjes overigens) blyft tydens connecten op deze acces-points ononderbroken op 'connecting' staan, de laptops vd collega's lukt het ook niet om te connecten.

  Met toestemming van het hotel hebben collega's geprobeerd het probleem uit te vissen. Zy kwamen tot de conclusie dat al deze acces-points hetzelfde MAC-adres hebben, wat volgens hun niet kan, waar ik op zich wel netzo over denk. Een MACadres is toch net zoiets als een serienummer? Is dat eenvoudig aan te passen? Helaas zyn deze collega's nu 6 dagen het land in. Wy blyven hier en zyn meer analoge techneuten… …en we willen internet op onze vierde verdieping ;-)

  Bestaat er eigenlyk ook iets als hardware-copieren? Dus zegmaar iemand die lege kasten koopt en zelf printen etst en de ROM's kopieert, en zo de units cloont? In de audio-industrie ken ik dit verschijnsel, maar wordt dan onder een eigen naam met een eigen kast verkocht (Behringer)
 • Een MAC adres is inderdaad een uniek adres voor een netwerkadapter. Er is echter wel software die ervoor zorgt dat een netwerkadapter net doet alsof ie een ander MAC adres heeft (spoofing heet dat…), alleen die software is niet aanwezig in een access point. Wel vaak in routers, omdat sommige providers op basis van een MAC adres, IP adressen uitdeelt aan de abonnees.

  Het lijkt mij sterk dat alle access points hetzelfde MAC adres hebben. Weet je wel zeker dat je iedere keer een ander access point ziet? Ga eens op zoek naar het programma Netstumbler. Deze kan draadloze netwerken detecteren en geeft dan ook de MAC adressen van de access points.

  Bovendien is het bij Linksys zo dat alle LED-jes op het access point continu branden als er geen verkeer is. Pas als er netwerkverkeer plaatsvindt, gaan de LED-jes knipperen…
 • heeft het nog te maken misschien of ze een bridge vormen of zo?
 • Heel veel dank voor de antwoorden.

  Helaas…

  Inmiddels zijn mijn collega's weer hier. We zijn al de hele avond bezig, maar zonder succes.

  Inmiddels weten we dat we niet de enige zijn met dit probleem.

  Als je 00:90:4c:91:00:01 (het MAC-adres) in Google typt, krijg je meerdere hits, echter zonder oplossing.

  Heeft iemand een idee? 'Service' staat helaas niet in de saudische woordenboeken, dus terugbrengen bij de leverancier zal lastig worden voor het hotel. Over 3 daagjes gaan we weer naar huis, maar over ca 2 maanden zullen we hier weer een paar weken verblijven. Het zou fijn zijn als we dan lekker kunnen internetten…
 • helpt het niet om de mac adressen te repliceren? ik weet oveirgens neit of dit mogelijk is met NIC's, maar ik weet wel dat het mogelijk is in routers
 • Het is mijn collega's vanacht toch gelukt. Ze hebben, zover ik het begreep, de accespoints gebridged en elk een eigen iP toegewezen, waardoor er geen conflict ontstond met de zelfde Mac-adressen.

  Het internet is nog steeds ontzettend traag, maar dat komt omdat al het internetverker in Saudie door 5 filters gaat, zodat de mensen vooral niks n@@kts kunnen downloaden…. hihihi…. In elk geval hebben we nu internet op de kamers en hoeven we nu niet steeds meer naar de lobby.

  Nogmaals heel veel dank aan iedereen die meedacht voor ons!
 • [quote:9d5c3818a7="eddein"]Het internet is nog steeds ontzettend traag, maar dat komt omdat al het internetverker in Saudie door 5 filters gaat, zodat de mensen vooral niks n@@kts kunnen downloaden…. Nogmaals heel veel dank aan iedereen die meedacht voor ons![/quote:9d5c3818a7]

  dat wordt zelf porno meenemen dan :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.