Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Domein aanmaken

Anoniem
Roeland93
15 antwoorden
 • Beste,

  Wat ik wil bereiken:
  Inloggen met [b:34f07ad487]PC A[/b:34f07ad487] op [b:34f07ad487]PC B[/b:34f07ad487].
  maar ook inloggen met [b:34f07ad487]PC C[/b:34f07ad487] op [b:34f07ad487]PC B[/b:34f07ad487]

  Ik heb al een beetje gezocht, en dan kom ik uit op het trefwoord "domein".
  Ik begrijp dat je een domein moet aanmaken, en dat computer daar "lid" van moeten worden. Is het mogelijk om in windows een domein aan te maken? (Ik het alleen Windows XP, geef Server Editie ofzo). Misschien met andere (gratis) software?

  Het gaat maar om 3 computers dus ik kan geen pakket aanschaffen zoals windows server editie :wink: '

  Met vriendelijke groet,
  Roeland
 • je moet op alle 3 de computers dezelfde werkgroep hebben en voor elke een verschillende computernaam
 • Ja, dat heb ik al lang ;)

  Maar er zit een verschil tussen werkgroepen en domeinen.
  Werkgroepen zijn veel simpeler, domeinen veel uitgebreider.
  Met werkgroepen kun je toch niet inloggen op andere PC's (daarmee bedoel ik een een gebruikersprofiel laden etc.)
 • je hebt daar een active directory voor nodig met zwevende profielen. kan ook met gratis linux alternatief, maar net iets pittiger als de klik en werk wizards van windows
 • Is dit echter ook mogelijk met windows?
  (Zie vraag)

  Mvg,
  Roeland
 • je vraag is juist of er een alternatief is voor windows, omdat je geen geld hebt om een windows pakket te kopen. alles van windows moet je betalen, dus enig alternatief is zoiets als Linux, BSD, CC, etc..

  wat al die verschillende gratis dingen doen kan ik je niet vertellen, omdat ik ook pas net bij linux servers kom kijken. ik weet wel dat bijna elke linux variant ook geschikt kan zijn voor server, de een uiteraard wat meer dan de ander.
 • Ja ik heb alleen windows xp prof
  Maar k heb geen geld om voor een klein thuisnetwerkje windows server 2003 ofzo te kopen.

  En bedankt iedereen!

  Groet,
  Roeland
 • waarom wil je per se een domein ipv een werkgroep?
 • Ik wil een domein, omdat je zo met de ene computer rechtstreeks op de andere computer kan inloggen. Je kunt het wel met een omweg doen. (maar dan moet je dus op beide computers dezelfde profielen aanmaken)

  Maak test1 en test2 aan op computer A.
  Maak test1 en test2 aan op computer B.
  (B='server' maar wel gewoon met windows xp professional)

  Deel documents and settings op pc B. Nu kun je als je op computer A gebruiker 'test1' laadt, het profiel opvragen van gebruiker test1 op computer B (invullen bij computer A: profile path= \\PC-B\Users\test1
  En eventueel een home directory als schijf gebruiken en verwijzen naar de server. ( \\PC-B\Users\test1\My Documents )
 • zo..was benieuwd of het al gelukt was. wat je oveirgen kan doen is gewoon een map op je server maken met je docs, die sharen, en ergens in de instellingen van je account de locatie van je "mijn docs" map aanpassen. die geef je dan de netwerkshare van die map op de server.

  klaar :D

  zo heb ik ook op mn laptop het ingesteld.
 • Maar dan werk je niet met profielen ;) Als je geen domeincontroller hebt is het denk ik het makkelijkst om te werken met 'profile path'. (Zie mijn bovenstaande oplossing)

  Groetjes,
  Roeland
 • dan werk je inderdaad niet met profielen zoals ik het deed. overigens ben ik nu bezig zelf met een domein op te zetten. werkt prima, alhoewel ik nog problemen heb met de profile paths… :(
 • Heb je een servereditie van windows / linux?
  Dan kun je idd een domein opzetten ;)

  Wat lukt er niet met de profile paths?
  Je kunt een profiel kopieeren uit doc and settings en die gewoon in een gedeelde map zetten. Profielpath= \\SERVERNAAM\MAP\Gebruiker
 • het probleem is dat ik een RAID controller heb welke mn systeem laat crashen zodra er op de schijven geschreven wordt, EN dat hij mijn netwerkshares van een 3e server (linux server waarop dan maar de profiles moeten komen) niet gebruikt…

  win2003 gebruiik ik hiervoor.
 • Wat je wil kan ook zonder domein: https://secure.logmein.com/home.asp , registreer daar en dan kun je zelfs waar ook ter wereld inloggen op alle 3 je eigen pc's…je komt dan terecht op het bureaublad van die pc op dat moment en kun je doen wat je wil, kan ook gewoon thuis van pc a naar pc b en andersom etc..
  je moet je alleen op die site registreren. Als je dus op 1 van je pc's waar ook ter wereld wil gaan inloggen moet je wel naar die homepage gaan. Verrek handig…ik heb het ook, gratis voor nix. De Logmein pro versie is echter niet gratis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.