Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wanneer?netwerk-,wireless-,parallelle- en seriele verbinding

Anoniem
Hans.Vosman
5 antwoorden
 • ik weet totaal niet waar ik het moest plaatsen, maar doe het toch maar hier.

  ik had een vraag,

  wanneer kun je het beste netwerk verbinding aanleggen?
  en wanneer juist wireless verbinding?

  wat ik ook moet weten is, wanneer kun je het beste parallelle verbinding aanleggen, en wanneer die van seriele verbinding?

  ik zit vast met dit vragen, kan iemand mij helpen hiermee?

  Alvast bedankt..
 • Een draadloze verbinding is ook een netwerkverbinding.

  MET draad is veilig (er kan niet door de lucht mee'geluisterd' worden), maar er moeten draden getrokken worden en je bent met de aangesloten systemen niet mobiel.
  ZONDER draad moet goed beveiligd worden i.v.m. het meeliften van anderen op je netwerk en i.v.m. inbraak/afluisteren. Dit is met de huidige beveiligingstechnieken geen probleem, tenzij je bij de BVD werkt. Voordeel is dat je je computers/laptops binnen zendbereik onder de arm kunt nemen. Nadeel is dat de verbindingen niet altijd stabiel zijn. Bekabeld is gewoon stabieler.

  Parallel en serieel is in feite geen issue bij netwerken. De bekabelde netwerken gaan via een aparte netwerkkabel (UTP) die heel weinig kost per meter. De benodigde netwerkkaarten in je computers hebben ook alleen maar aansluitingen voor UTP kabel. Of je werkt draadloos met een antenne via een PCI-insteekkaart of een USB-dongeltje.
 • [quote:b3ba6b0f10="KeesA"]Een draadloze verbinding is ook een netwerkverbinding.

  Parallel en serieel is in feite geen issue bij netwerken. De bekabelde netwerken gaan via een aparte netwerkkabel (UTP) die heel weinig kost per meter. De benodigde netwerkkaarten in je computers hebben ook alleen maar aansluitingen voor UTP kabel. Of je werkt draadloos met een antenne via een PCI-insteekkaart of een USB-dongeltje.[/quote:b3ba6b0f10]

  bedankt voor je reactie

  alleen wanneer is het nuttig voor parallel te gebruiken, of seriele?
 • de utp kabel is een seriele verbinding

  je kon via een speciaal progje een ptp verbinding via de lpt poort maken dit was een 4 bits parallel verbinding

  ook de rs232 was een seriele verbinding via de nulmodem kabel
 • [quote:0743d68c2f="D.C"]alleen wanneer is het nuttig voor parallel te gebruiken, of seriele?[/quote:0743d68c2f]Wanneer snelheid niet belangrijk is en wanneer je veel geduld hebt om een en ander in te stellen. Veel meer geduld dan een gewoon netwerk met netwerkkabel. Dit is wel een persoonlijke mening …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.