Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Simpel netwerk

Anoniem
gwbonline
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil graag een simpel netwerk werkend krijgen, maar op een gegeven moment kom ik niet verder. Het gaat om twee computers die ik beide heb aangesloten op de Experia-box (InternetPlusBellen van KPN). De twee computers hebben nu internet, maar kunnen elkaar nog niet benaderen. Ik heb op de ene computer een map (met rechtermuisknop) gedeeld, maar die kan ik op de andere computer niet openen (of uberhaupt vinden). Ik heb iets geprobeerd met een netwerklocatie toevoegen en een klein thuisnetwerk instellen, maar dat helpt ook niet.

  Wat moet ik doen om het netwerkje werkend te krijgen? Ik gebruik op beide computers XP Pro. Beide computer hebben dezelfde werkgroep, maar ieder apart een eigen naam. Ook hebben ze beide een ander ip-adres en zijn Standaard gateway, dns en dhcp op iedere computer hetzelfde.

  Willem
 • Geen firewalls die in de weg zitten? Probeer eens met alle uit (wel rebooten).
 • Geen extern firewall-programma, niet die van XP en die van de Experia-box is bij mijn weten ook uitgeschakeld.

  Als ik na het instellen van een netwerk 'Nieuwe netwerklocatie toevoegen' dan krijg ik op mijn ene computer alleen de naam van de werkgroep te zien en verder niets. Als ik bij de andere computer hetzelfde doe, dan laat hij meer zien dan alleen één werkgroep. De werkgroep op de ene computer bevat niks, de werkgroep op de andere bevat gedeelde documenten.

  Wat zou ik moeten zien nu beide computers op de Experia-box zijn aangesloten en ik een netwerk (volgens de wizzard) heb ingesteld? Op beide computers heb ik een gedeelde map gemaakt, maar die worden beide niet herkend door de andere computer in het netwerk. Op beide computers staat de service ook gewoon ingeschakeld.
 • Je hebt het over werkgroep van de ene en de andere, eerder zeg je dezelfde werkgroep. De werkgroep moe op beide computers exact dezelfde naam hebben. Bestands- en printerdeling staat ook aan op beide computers? Ook gereboot na het aanmaken van de gedeelde mappen? Pingen gaat zonder problemen van beide kanten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.