Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Werking Dual Lan

Anoniem
fabstar81
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan om een nieuwe computer aan te schaffen met een Asus bord die voorzien is van een Dual Lan.

  Mijn vraag is kan ik de bestaande netwerkkabel die afkomstig is vd multipc adslmodem hier op aansluiten en vervolgens via cross een 2e pc gaan aansluiten? Wat ik wil is dat beide pc's kan internetten en dat de pc's onderling met elkaar kan communiceren (bestanden uitwisselen). Kan dit? Maar moet ik dan de 1e pc altijd aan laten staan wanneer ik op de 2e pc wilt gaan internetten?
 • Als je een multi-pc modem hebt, kun je de pc's gewoon het beste op dat modem aansluiten. Heeft ie maar één utp uitgang, zet er dan een switch tussen. Wat jij beschrijft, werkt ook wel, maar dan moet die eerste pc inderdaad altijd aan staan.
 • Ok, thanks! Probleem is dat er maar 1 utp naar boven is getrokken. Om een 2e kabel er doorheen te trekken zie ik niet zitten aangezien de eerste al met heel wat moeite was gedaan.

  Verder heb ik dit als suggestie van iemand anders gekregen:
  [img:39e093a2dc]http://img84.imageshack.us/img84/1894/naamloos1zw6.th.jpg[/img:39e093a2dc]

  Hm… ik snap het niet. Waarom kan ik de utp niet gelijk op een hub gooien en vanuit de hub naar mijn 2 pcs? Dat lijkt mij toch makkelijker? Dan kunnen ze met elkaar communiceren en afzonderlijk internetten. Of heb ik het mis?

  Overigens, ik zie dat de 'switchen' een paar tientjes duurder zijn dan de hubs. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is? En kan ik het beste nemen?
 • Ik denk niet dat een tweede utp kabel nodig is. Als je beide pc's boven staan, kun je daar de switch aansluiten. Staat er een pc beneden en een boven, dan kun je de switch beneden neerzetten, de ene pc aansluiten, de kabel naar boven op de switch aansluiten, en daarop de tweede pc.

  Een switch is intelligenter dan een hub, de diverse apparaten zitten elkaar minder in de weg. Overigens heb je een eenvoudige switch al voor minder dan tien euro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.