Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos met Speedtouch?

Anoniem
TeeGee
7 antwoorden
 • ik probeer bij mij vriendin nu een draadloos netwerk aan te leggen en heb van te voren een normale siteocm router gekocht maar nu blijkt dat ze een speedtouch hebben met usb aansluiting en er zit ook een soort UTP kabel in maar dan kleiner…

  is er een mogelijk heid om dit toch werkend te krijgen of moet er een speciale router gekocht worden?
 • Welke provider is het? En welke Sitecom router betreft het? Welk SPeedtouch modem betreft het? Iha is er een ADSL modem op UTP nodig. Er zijn providers die een modem leveren met USB en UTP aansluiting. Er bestaat niet zoiets als een UTP aansluiting. Het is het wel of het is het niet. Misschien moet je inderdaad een andere router hebben, misschien kan je voor een gunstige prijs een ADSL modem kopen. Voor een goed advies is iets meer informatie is dan in ieder geval wel zeer welkom.
 • de provider is planet

  router is sitecom broadband router 54g

  alcatel speedtouch 330 met alleen usb aansluiting
 • Tja, daar heb je dus zo niets aan.
  Nu maar hopen dat je die router terug kan brengen en 'm om kan ruilen voor een adsl modem/router (speedtouch, Linksys bv)
  Ook even opletten op adsl over isdn of pstn (analoog) ook daar zit verschil in en is dus van belang voor het modem type.
  De winkeliers duiden het aan als A = analoog of B voor isdn
 • Je hebt of een ander modem nodig of een router/switch met modem. Ik weet niet wat voor jou het makkelijkste is en goedloopste. Op zich kan je de huidige (router/)switch wel gebruiken, alleen moet voor internet de computer met het ADSL USB modem aan blijven staan. Verder moet de DHCP in de router uitgezet worden en moet de computer met het ADSL USB modem geconfigureerd worden voor internet delen.
 • http://www.alternate.nl/html/product/details.html?artno=O1SE15&showTechData=true


  zou ik deze kunnen gebruiken om de speedtouch 330 te vervangen en draadloos met een andere computer te kunnen internetten? er van uitgaand dat ze een analoge telefoon lijn hebben, of moet ik deze achter de 330 plaatsen?
 • Nee, de genoemde draadloze modem/router/switch kan, indien goed geconfigureerd, alles aan. Het ADSL Usb modem heb je dan niet meer nodig. Je kan ook eentje met MIMO funcitionaliteit overwegen, dan heb je de beste kwaliteit van dit moment.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.