Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thin Client erbij, op LCD TV in huiskamer, isdawa?

Anoniem
nelfrikandel
2 antwoorden
 • Ik koop binnenkort een nieuwe TV, een LCD, en vele LCD TV's hebben een VGA aansluiting. Ik had altijd bedacht dat ik dan in de huiskamer een extra PC, een soort basale mediacenter kan zetten, om muziek op af te spelen, maar ook niet altijd naar zolder te hoeven als ik ff email wil checken of op het web wil kijken.

  Ik hoef dus op de huiskamer PC niet veel meer kunnen doen dan een beetje surfen, en evt via een of ander remote desktop dingetje zoals VNC of die van Logmein.com mijn PC boven op zolder even overnemen om te kijken of er ergens mail is.

  Ik dacht daarvoor altijd een heel compact PC'tje te gaan gebuiken, maar dat ding heb ik nu al jaren staan, en is zwaar verouderd. Nu zat ik het volgende te bedenken: Op Marktplaats staan voor best wel redelijke prijzen Thin Clients te koop, en uit de beschrijving van die dingen maak ik op dat je die met remote desktop je XP-Pro machine kunt overnemen.

  Ik weet dat er ook TC's bestaan die een zelfstandige IE hebben, dus daarmee zou je los vcan de moeder PC zowiezo ook het internet mee op mieten kunnen, of werkt dat niet zo? Wie heeft er meer met dit bijltje gehakt en kan me wat verlichten over hoe het zit???

  Zijn TC's in staat om via Remote Desktop je XP Pro PC over te nemen?
  Is een TC met eigen browser in staat om zonder extra PC het internet (in een redelijk basale thuis-setup, dus met kabel/ADSL aansluiting en router met DHCP) te besurfen?
 • Om even heel snel antwoord te geven op je twee vragen onderaan in je bericht: ja en ja…

  Een thin client is eigenlijk niets meer dan een PC-tje waar een OS op draait (een Linux-variant, of Windows CE) met clients voor een terminal server (meestal een RDP-client voor Windows terminal services en een ICA-client voor Citrix). Deze RDP-client is dezelfde als diegene die je gebruikt om een XP-PC mee over te nemen. Het gaat hier immers om het RDP-protocol, dus of je nu inlogt op Windows XP of op een Windows terminal server, dat maakt voor de client verder niet uit.

  Sommige thin clients hebben inderdaad een webbrowser aan boord. Meestal zijn dit de wat duurdere modellen. Dit is gewoon een webbrowser waarmee je iedere website moet kunnen bezoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.