Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

IP conflict

Anoniem
Bleulabel
6 antwoorden
 • Als ik mijn router gebruik dan krijg ik een foutmelding dat er een IP-conflict is waardoor ik geen Internet verbinding kan maken met geen van beide computer. Als ik 1 van de computers direct aansluit op de kabel-modem dan doet hij het wel. De vraag is, waar moet ik dit fout zoeken? In de router software of the XP instellingen?
 • tis dus hoofdzaak dat je beide pc's een verschillend intern ip toekent vanuit je router…veelal beginnend met 192.168.*.* (check je router hierover hoe de instellingen staan op bijvoorbeeld: 192.168.1.10 en 192.168.1.12, als dit inderdaad zo is dan kun je dat iig uitsluiten. In andere gevallen zul je de naslag van je router moeten nachecken. Stel ook op beide pc's je netwerkkaarten in op 'automatisch ip adres toekennen', in dit geval werkt je router dan als dns server en krijgen beide pc's de ip adressen die je in je router hebt opgegeven.

  suc6
 • Hmmmm nog eentje die nix meer van zich laat horen, hier heb ik zo'n hekel aan…geef je aanwijzingen voor Jan met de korte achternaam blijkbaar :(
 • [quote:21ead041fd="rsweres"]tis dus hoofdzaak dat je beide pc's een verschillend intern ip toekent vanuit je router…veelal beginnend met 192.168.*.* (check je router hierover hoe de instellingen staan op bijvoorbeeld: 192.168.1.10 en 192.168.1.12, als dit inderdaad zo is dan kun je dat iig uitsluiten. In andere gevallen zul je de naslag van je router moeten nachecken. Stel ook op beide pc's je netwerkkaarten in op 'automatisch ip adres toekennen', in dit geval werkt je router dan als dns server en krijgen beide pc's de ip adressen die je in je router hebt opgegeven.

  suc6[/quote:21ead041fd]

  Ik bleef maar problemen ondervinden, dus heb ik de router eruit gehaald en nu zit alleen 1 pc direct aan het Internet. Ik zal gedurende de feestdagen hier meer aandacht aan besteden.
 • Ik heb nu 2 pc op de router en ze doen het prima. Zodra ik mijn nieuwe pc aan de router aansluit, krijg ik een foutmelding over IP conflict en stopt alle Internet verkeer. Dus het probleem ligt waarschijnlijk aan mijn nieuwe pc. Maar welke instelling moet ik hieraan wijzigen?
 • kijk eesn bij de tcp ip instellingen van de nieuwe computer

  zo te lezen heb jij een dchp aan gebruik

  kijk ook naar de naam van de computer, deze mogen ook niet 2 keer voor komen

  comp 1 en comp 2 en comp 1 geeft een ip conflict tussen comp 1 en comp 1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.