Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ip adres configureren

Anoniem
koenraad
4 antwoorden
  • ik heb op een nieuwe harde schijf windows XP service pack 2 geinstalleerd. Nu kan ik echter niet mijn router bereiken. Ik kan pingen naar mijn eigen adres 127.0.0.1 maar niet naar mijn router's adres 192.168.1.1. Als ik middels ipconfig /all mijn gegevens opvraag dan krijg ik het volgende terug:
    [code:1:74894e2619]Windows IP-configuratie[/code:1:74894e2619]

    Verder staat er niets bij. Toen dacht ik dat mijn DHCP server niet werkte. Maar als ik onder
  • Het lijkt me verstandig de werkelijke IP instellingen te controleren. Dat kan in een DOS-Promptvenster met bv 'ipconfig' of 'ipconfig /all'.
    Het kan zijn dat het netwerk van slag is omdat er mogelijk 2 DHCP servers zijn, namelijk eentje op de WIndows computer en eentje in de router. Heb je die in de router uitgezet? Normaliter wordt in een thuisnetwerk de DHCP functie door de router uitgevoerd en niet door een Windows computer. Met ipconfig kan je in ieder geval achterhalen wat de werkelijke waarde zou moeten zijn. Geef eventueel de precieze informatie die ipconfig geeft.
  • Je hebt het enerzijds over een DHCP-server en later ovder de DHCP-client…heb je wel een DHCP-server in je netwerk, anders handmatig een ipadres opgeven…Zo te lezen iets in de 192.168.1.0 reeks …..
  • Het lijkt erop dat je TCP/IP stack corrupt is geraakt. Aangezien je in Windows XP niet TCP/IP opnieuw kan installeren, is er een andere manier om iets soortgelijks te bewerkstelligen. Klik hier voor meer informatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.