Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

met WPA beveiliging --> geen netwerkadres

Anoniem
a.tip
13 antwoorden
 • Ik heb al een tijdje geleden een SMC ADSL BarricadeG gekocht, alles ingesteld en werkt als een trein. Alleen was hij nog steeds onbeveiligd. Nou daar zal ik vandaag eens wat aan doen dacht ik.

  Nu heb ik bij mijn router instellingen de "WPA" beveiliging aangezet. Alle instellingen op default gelaten, alleen een Pre-shared Key ingevuld. Op mijn laptopje geprobeerd verbinding te maken, hij "ziet" de router wel, maar zegt dat hij krijgt geen netwerkadres.

  Heb al geprobeerd om de software heen te werken, en dus via de windows draadloze netwerkverbindingen verbinding te maken met de router, werkt niet. Zelfde probleem.

  Heeft er iemand nog tips of suggesties? Want als ik de WPA weer afzet, werkt het weer gewoon.

  Groetjes jilles.
 • Wordt WPA wel ondersteund door de netwerkkaart in je laptop? Zet de beveiliging eens op WEP en controleer vervolgens eens of het dan wel werkt.
 • lijkt me wel, is een nieuwe laptop (2weken oud), en hij werkt en op mijn gewone pc, zelfde probleem als ik probeer deze op het draadloze netwerk te zetten. Ook op een andere pc op het netwerk heb ik dit probleem.
 • [quote:9726a5f593="Kraakie89"]Nu heb ik bij mijn router instellingen de "WPA" beveiliging aangezet. Alle instellingen op default gelaten, alleen een Pre-shared Key ingevuld. Op mijn laptopje geprobeerd verbinding te maken, hij "ziet" de router wel, maar zegt dat hij krijgt geen netwerkadres.[/quote:9726a5f593]Heb je de instelling ook gemaakt op de computer met de draadloze netwerkkaart? Zo nee, dan is dat de reden dat het niet werkt.
 • Welke instellingen bedoel je dan precies? Heb alleen die key dan in moeten voeren. Wat moet ik nog meer instellen?
 • Voeg een netwerk toe: Windows draadloos netwerk -> De volgorde … -> Toevoegen.

  Kies daar eens voor WPA-PSK in plaats van WPA, en voer de Pre-Shared Key in. Je moet natuurlijk ook de naam van je netwerk goed invullen (de SSID).
 • Je moet zowel idd de netwerk beveiliging die je in je router hebt ingesteld ook in je netwerkkaart instellen, anders kun je zeker geen verbinding krijgen (vandaar de beveiliging :) )
 • Als het goed is dan krijg je op WIndows XP voor je draadloze netwerk een indicatie welke netwerken actief zijn. Soms is het alleen je eigen netwerk, soms ook die van de buren erbij. Kies de jouwe. Krijg je dit lijstje dan is de wizard voor draadloze netwerken niet uitgevoerd. Windows kan geen WEP of WPA codes herkennen. Dus vaak moet dit dan nog handmatig worden ingesteld. Via de wizard komen de vragen van zelf, kies wel voor de handmatige optie. Het zou puur toeval zijn dat alles automatisch gaat. Inderdaad is de SSID ook nodig. Informatie over WEP en WPA is vaak best vaag. Meestal goedkijken naar de weinige informatie die wel wordt gegeven. En dan zou het moeten lukken.
 • [quote:e6f58ab66c="Hans.Vosman"]Het zou puur toeval zijn dat alles automatisch gaat. Inderdaad is de SSID ook nodig.[/quote:e6f58ab66c]Daar ben ik het niet mee eens, ik heb nog nooit de wizard gebruikt en het werkt altijd (WEP, WPA of WPA2). Windows herkent automatisch welke beveiliging er actief is, vraagt om de code en klaar is kees.
  Maar, als je van WEP naar WPA gaat, kun je je netwerk het beste even uit de lijst van voorkeursnetwerken gooien en opnieuw verbinding maken.
 • Nou de informatie over WEP e.d. werd bij mij anders prima overzichtelijk uitgelegd bij m'n geleverde E-Tech router, twas echt kinderspel om dat ff te configureren, was binnen 3 minuten op t net :)
 • het is nog steeds niet gelukt, op de ontvangende computer(s) heb ik alle gegevens goed ingevoerd, zal ze zo nog eens even voor de zekerheid invoeren.

  [b:425a100ef0]Dit zijn de gegevens die ik heb gebruikt bij het instellen van de router:[/b:425a100ef0]

  [b:425a100ef0]WPA mode:[/b:425a100ef0] WPA/WPA2 Mixed mode
  [b:425a100ef0]Cypher suite:[/b:425a100ef0] AUTO for wpa, AES voor WPA2
  [b:425a100ef0]Authentication:[/b:425a100ef0] Pre-shared Key
  [b:425a100ef0]Pre-shared key type:[/b:425a100ef0] Passphrase (8~63 characters)
  [b:425a100ef0]Pre-shared Key:[/b:425a100ef0] Een woord.
  [b:425a100ef0]Group Key Re_Keying:[/b:425a100ef0] per 86400 Seconds

  [b:425a100ef0]Dit zijn de gegevens die ik op een van de ontvangers heb ingesteld:[/b:425a100ef0]

  [b:425a100ef0]SSID:[/b:425a100ef0] SMC (dit klopt, weet ik 100% zeker)

  Ik kan kiezen voor persoonlijke beveiliging en bedrijfsbeveiliging, heb gekozen voor datlaatste. Omdat ik dan wat meer instellingen kan wijzigen.

  [b:425a100ef0]Netwerkverificatie: [/b:425a100ef0]WPA2 - Personal
  [b:425a100ef0]Gegevenscodering: [/b:425a100ef0]AES -CCMP
  [b:425a100ef0]Beveiligingswachtwoord voor het draadloze netwerk (coderingssleutel):[/b:425a100ef0] datzelfde woord.

  Dat was het, meer kan ik niet instellen. Hierna druk ik op OK en dan op Verbinden. Heb het net weer even geprobeerd en hij blijft weer hangen bij "netwerkadres verkrijgen".

  EDIT: Op mijn laptop heeft hij na 10minuten eindelijk een netwerkadres! Weet niet hoe dit komt, maar ben al lang blij dat hij het doet.
 • [quote:339a50577a="JBS"]Daar ben ik het niet mee eens, ik heb nog nooit de wizard gebruikt en het werkt altijd (WEP, WPA of WPA2). Windows herkent automatisch welke beveiliging er actief is, vraagt om de code en klaar is kees.[/quote:339a50577a]Ik moest apart nog aangeven of ik ondersteuning voor draadloze netwerken wilde hebben. Gold overigens ook voor UPnP. Het schermpje over de beveiliging kwam ook niet automatisch. Wel mooi, dat dit iha toch vanzelf komt. Het werkt altijd zou ik zelf niet durven zeggen, dat er bijna niks mis mee kan gaan, dat lijkt wel te kloppen. Ik heb te weinig ervaring met draadloze netwerken om jouw stelling dus te bevestigen. De hier gestelde vragen wijzen er ook op dat het niet altijd vanzelf gaat.
 • [quote:2dbd0acb2a="Kraakie89"]EDIT: Op mijn laptop heeft hij na 10minuten eindelijk een netwerkadres! Weet niet hoe dit komt, maar ben al lang blij dat hij het doet.[/quote:2dbd0acb2a]Je hebt gewoon de juiste instellingen gemaakt. Windows heeft soms misschien even tijd nodig om alles in te stellen. Het grootste gevaar van netwerken instellen is het in eerste instantie goed dan en dan later alsnog de instellingen aanpassen zodat deze fout zijn. Moeilijk te zeggen hoeveel geduld er soms nodig is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.