Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Een WiFi Server opzetten.

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Ik heb zo'n beetje op alle zes de computers in huis een WiFi ontvanger. Geen idee of ik daar ook mee kan zenden.
  Nu heb ik een computer drie draait als server/router. Daar wil ik een WiFi kaart in zetten die het internet geeft aan de andere computers.

  1. Welke hardware heb ik daar voor nodig (voor de server).
  2. Ik gebruik als router/server SuSE 10.2! Het moet daar dus compatible mee zijn.
 • [quote:9111c61220="ErwinWB"]Ik heb zo'n beetje op alle zes de computers in huis een WiFi ontvanger. Geen idee of ik daar ook mee kan zenden.
  Nu heb ik een computer drie draait als server/router. Daar wil ik een WiFi kaart in zetten die het internet geeft aan de andere computers.

  1. Welke hardware heb ik daar voor nodig (voor de server).
  2. Ik gebruik als router/server SuSE 10.2! Het moet daar dus compatible mee zijn.[/quote:9111c61220]Er is in principe geen verschil in werking tussen een bekabeld netwerk en een draadloos netwerk, dus zelf zie ik geen probleem. Een netwerk is overigens altijd 2-richting, anders zou het niet werken. Draait de rest van de computers op Windows of op Linux of is het een combinatie? Een Linux server kan gewoon samenwerken met Windows en omgekeerd dat is bij mij ook geen probleem. Zelf geen ervaring met Suse (wel met Debian en Knoppix).
  Wat is de internet bron? Een analoog modem, ADSL of kabel modem? Die laatste twee gaan veelal via een netwerkkaart. Daarna Linux configureren als server. De Wifi kaart op de server is de verbinding met je thuisnetwerk.
 • Ik heb een ADSL verbinding.
  Maar ik wil geen kabels trekken. Omdat ik anders 15 meter kabel naar boven moet trekken.

  Dus welke hardware moet ik kopen of kan ik gewoon de kaart gebruiken waarmee ik ook kan ontvangen ik heb deze:
  Intel PRO/Wireless 2200BG(802.11b/b WLAN)
 • Wat voor soort ADSL modem/router/switch gebruik je nu? Ondersteunt die draadloos? Wanneer je een computer als server gaat inrichten, dan moet die computer 2 netwerkkaarten hebben. De ene kaart is voor de internet verbinding. De andere kaart is voor het thuisnetwerk. Zo'n kaart kan een draadloze netwerkkaart zijn. Is er een speciale reden dat je de Linux computer als server wilt gaan gebruiken? Een draadloze router/switch kan overigens overweg met Linux als Windows computers en vermoedelijk nog veel meer besturingssystemen die overweg kunnen met netwerken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.