Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos én bekabeld

Anoniem
None
25 antwoorden
 • We hebben hier thuis 3 computers en een laptop.
  We hebben nu bekabeld internet:
  [img:2712778726]http://img228.imageshack.us/img228/8963/vooraa7.png[/img:2712778726]

  Dit wil ik nu:
  [img:2712778726]http://img157.imageshack.us/img157/7125/naky4.png[/img:2712778726]

  1) Is dit mogelijk?
  2) Wat moet er in mijn laptop veranderd worden, om draadloos internet te kunnen ontvangen? Het liefst wil ik mijn laptop niet open maken!

  Groet,
  Roeland
 • wat voor laptop is het (we hebben geen glazenbol hier)
  heefdt deze een ingebouwde wifi aansluitng of moet je erwat bij doen

  voor draadloos heb je naast een ap ook een zend ontvanger bij de laptop nodig

  dit kan een pc kaart zijn of een usb stick

  wat voor beveiliging heeft de ap
 • Ter aanvulling: een AP is haast even duur als een nieuwe draadloze router. Bijna alle draadloze routers hebben 4 poorten om met draad systemen aan te sluiten + een groot aantal draadloze verbindingen.

  Het scheelt een apparaat en het geklooi met instellingen.

  Plus, zoals Sjouwer al zegt, een netwerkkaart voor je laptop.
 • Ik de AP nog niet gekocht. Qua laptop; wat willen jullie weten?

  Dus het kan volgens jullie ook zo:
  Modem -> Draadloze router
  En dan vanaf de draadloze router 3 draadverbindingen naar de pc's en 1 draadloze verbinding naar de laptop.
 • Precies. Een draadloze router heeft de functionaliteit van je huidige router + de mogelijkheid ontelbaar veel draadloze systemen aan te sluiten.

  Enige wat van belang is of je laptop een ingebouwde netwerkkaart heeft. Zo ja, dan heb je alleen de draadloze router nodig. Zo nee dan moet je voor de laptop nog een (externe) kaart aanschaffen. OF een USB dongle of een PCMCIA kaart (die gaat in een breed uitbreidingsslot aan de zijkant van je laptop).
 • Wat ik heb is een netwerkkaart. Maar deze lijkt me alleen voor een bekabeld netwerk. Moet je iets aansluiten op deze netwerkkaart of usb o.i.d.?
 • Naast een netwerkkaart met een uitgang achter op je laptop moet je een ingebouwde (onzichtbare) draadloze netwerkkaart hebben (of niet dus). Kijk even in de documentatie van je laptop of geef het merk + type. Dan zoeken we het even na.
 • Over het algemeen zijn AP wel iets goedkoper dan draadloze routers
  => Is het veel moeilijker qua configuratie om mijn huidige router te behouden?
 • [quote:20a6c2e94f="KeesA"]Naast een netwerkkaart met een uitgang achter op je laptop moet je een ingebouwde (onzichtbare) draadloze netwerkkaart hebben (of niet dus). Kijk even in de documentatie van je laptop of geef het merk + type. Dan zoeken we het even na.[/quote:20a6c2e94f]

  Laptop: hp pavilion ze4355EA denk ik
 • Heeft geen draadloze netwerkkaart aan boord. Voor alle zekerheid kun je in apparaatbeheer (Configuratiescherm>systeembeheer>computerbeheer>apparaatbeheer) even in het rechtervak kijken bij 'netwerkadapters'(even klikken op het kruisje ervoor). Als daar geen WLAN apparaatbeheer bij staat heb je geen draadloze netwerkkaart aan boord.

  Dan heb je dit nodig (USB):
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/166/8163/linksys-wusb54gc.html

  Of deze (Cardbus kaart. Je laptop heeft een slot daarvoor, zie ik):
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/166/915/linksys-wpc54g.html

  Andere merken kunnen natuurlijk ook. Beide zijn met WPA beveiliging. Beter dan WEP.
 • Bedankt allemaal voor jullie hulp!
  Nee:inderdaad geen draadloze netwerkkaart.

  Na een beetje orienteren heb ik al wat gevonden (bij een lokale computerzaak). Lijkt jullie dit een goed idee:

  http://www.lowbudgetpc.nl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,290/category_id,57/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/
  OF
  http://www.lowbudgetpc.nl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,291/category_id,57/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/

  en omdat ik liever de laptop niet wil openen, bijvoorbeeld zo een kaartje:
  http://www.lowbudgetpc.nl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,294/category_id,57/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/
  OF
  http://www.lowbudgetpc.nl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,292/category_id,57/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/
 • V.w.b. de router: eerste link is prima. Conceptronic is een redelijk merk. Zelf, en velen met mij zouden wat sneller voor bijv. een Linksys gaan of een Belkin.
  Je tweede link is een Access point. Vrij zinloos, gezien het marginale prijsverschil.

  De twee laatste links: het is niet duidelijk of de sticks een WPA beveiliging ondersteunen. Die is eigenlijk voor je eigen veiligheid wel nodig, want anders liften anderen op je draadloze verbinding zo mee.
  Kijk dat op de site van de fabrikant maar even na.

  EN: de insteekkaart (dus niet de USB stick) MOET van het formaat 'Cardbus' zijn. DAT is de aansluiting die jouw HP heeft. Zie hier: http://www.ciao-shopping.nl/HP_Pavilion_Ze4355ea__276964

  Kijk naar de verschillen in formaten maar eens hier: http://www.alternate.nl/html/shop/productListing4C.html?cat1=124&cat2=351&cat3=0&tgid=130&treeName=HARDWARE&Level1=Netwerk&Level2=Wireless+LAN&Level3=Netwerkadapters&
 • Is dat echt goed te merken dat je te maken hebt met een langzamere internetverbinding? Het is maar voor één computer..

  Die kaart is trouwens type Cardbus
 • Neen. Bedraad loopt het -met een gemiddelde router- op de maximale 54Mbit snelheid. Draadloos wordt dat minder, afhankelijk van de afstand van laptop naar router en eventuele obstakels ertussen (plafonds, wanden).
  Maar je internetverbinding zelf (dus van modem naar de server van de provider) zal niet meer zijn dan 4-5-6 Mbit (afhankelijk van de snelheid van je abonnement).
  Surfen, downloaden gaat dus draadloos op dezelfde snelheid als bedraad. De hoge (54Mbit) snelheden worden alleen benaderd als je TUSSEN de computers in je netwerje bestanden heen en weer stuurt. Eigenlijk is die 54 Mbit een beetje loze waarde voor het internetgebeuren.
 • (Dit is de laaste vraag :P )
  Ik heb nu een Router (Netgear RP614), met 10/100 Mbps
  De vermelde [draadloze] router is 11/54 Mbps
  Klopt het dat het verschil niet goed te merken is, omdat de snelheid boven de 54 Mbps vrijwel alleen wordt gebruikt bij onderlinge uitwisselingen van data tussen onze computers thuis.
 • Dat klopt. Ik was in mijn vorige post wat onzorgvuldig. Veel routers gaan bedraad tot 100 Mbit via de switch (de vaste verbinding). Dat zijn snelheden die toch nooit worden gehaald.

  Je zult geen vertragingen ondervinden met je nieuwe apparatuur t.o.v. de huidige.
 • Ik heb toch nog even gezocht, ook gelet op merk, en ik op de volgende producten gekomen.

  WIRELESS BROADBAND ROUTER 140 NITRO XM
  http://www.sweex.nl/producten.php?sectie=7&subsectie=7&item=80&artikel=602

  Sweex Wireless LAN PC Card 140 Nitro XM
  http://www.sweex.nl/producten.php?sectie&item=65&artikel=603&detail=

  Zouden jullie mij dit aanraden?
 • "Zouden jullie mij dit aanraden?"

  Neen!

  Ik heb veel teveel verhalen meegemaakt over Sweex. Of het nu gaat over voedingen of netwerkdongles, routers of insteekkaarten Sweex komt er -op zijn zachtst gezegd- minder dan gemiddeld uit als het gaat om functionalitet, betrouwbaarheid en duurzaamheid.
  Vaak gekocht vanwege de gunstige prijsstelling, maar bij mij komt dit merk er niet in hoewel ik best van een gokje houd.
 • Hmm,
  Door de gasten van kieskeurig.nl wordt er toch positief over gedaan.
  Bijna alleen maar positieve reacties, en ook vrienden en kennissen
  raden dit merk aan….
 • Dan moet je je Sweexspullen gewoon kopen. Als je eens wat grasduint op de diverse serieuze computerfora zul je zien dat de ervaringen in je privekring niet overeenstemmen met die van de foragebruikers.

  En de reakties op Kieskeurig zijn niet serieus te nemen: Of het nou om espresso-apparaten of computerspullen gaat, het heeft niets met een afspiegeling van de werkelijkheid te maken in de zin van een doorsnede van gebruikerservaringen van een grotere groep.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.