Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

probleem wisselen hub met switch

Anoniem
Rien Struijk
14 antwoorden
 • Er is nu nog één PC die niet werkt op de switch, overige 2 plus laptop wel.
  Ik heb kabel van niet werkende PC getest door daar ook mijn laptop op aan te sluiten en dan werkt laptop wel dus de kabel kan het volgens mij niet meer zijn. Zoals al gemeld werkt PC wel als ik er de oude 10Mb sitecom hub tussenschakel. Zowel verbinding naar andere PC's als naar internet werken voor die ene PC niet via de switch.
  Het is al een wat oudere PIII met een Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC.
  Heeft iemand nog een advies wat ik nu nog kan proberen?
 • De RTL8139 is in iedergeval een 10/100 kaartje.
  Kijk even via lan eigenschappen en dan gevanceerd van je kaartje, hoe de linesnelheid staat ingesteld. Mogelijk staat die vast op 10 mbps vanwege de oudere hub.
 • Heb ik gecontroleerd maar linespeed van de kaart staat op automatisch en als ik hem vast op 100Mb instel zie ik wel dat de lampjes meer permanent gaan branden op de switch maar heb ik nog geen internetverbinding.
 • In een klein bedraad thuisnetwerkje van 3 PC's en een laptop wilde ik mijn 4-poorts hub (10Mb) vervangen door een 8-poorts switch van sitecom om te kunnen uitbreiden. ADSL-verbinding naar buiten via een getweaked speed touch home modem. Vaste IP-adressen voor elke PC. Met de hub werkte alles perfect maar met de switch is er nog maar 1 PC die verbinding maakt met internet, rest kan homepage van provider (planet) niet vinden.
  Weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn.
 • Mogelijk zijn de UTP kabel CAT3 aangesloten en niet CAT5 en dan doen ze het niet op de 100Mbps switch. Dus eerst je kabels controleren.
 • Bedankt. Zou heel goed kunnen want PC die het wel doet is aangesloten met gekochte kabel en andere kabels heb ik zelf gemaakt. Waar vind ik hoe ik CAT5 moet aansluiten?
 • http://www.weethet.nl/dutch/network_utp_cables.php
 • Bedankt.
 • Je kunt die kabeltjes natuurlijk zelf maken maar dat is nogal een gepriegel. je kunt ze ook kopen, ze zijn niet zo duur.
 • Via de hub werkt alles nog steeds goed? Waarom vaste IP adressen? Je weet zeker dat de IP, gateway en DNS adressen goed zijn ingesteld? Welk type switch betreft het? Branden de juiste ledjes op de switch? Per kabel gaan meestal 1 of 2 ledjes branden … Werkt bestandsdeling wel op de computers? Kunnen de computers elkaar wel zien? Je gebruikt het oude model ADSL modem?
 • Heb 2 zelfgemaakte netwerkkabels inmiddels omgezet naar cat5. Nu werkt 1 van de 2 PC's ook goed via de switch (sitecom 8-poorts). De andere (een oudere PIII met waarschijnlijk nog een 10Mb netwerkkaart) doet het niet via de switch. Krijg de melding netwerkkabel niet aangesloten. Als ik daar de oude 10Mb hub tussenzet werkt ie wel.
  Geen idee hoe dat kan. Misschien RJE-stekker toch niet goed aangesloten?
  Vaste IP-adressen ooit zo ingesteld + gatewayadres van het speed touch home modem. Als dat niet hoeft, vind ik het ook prima.
 • Wat ik meestal doe, in dit soort situaties, is om de probleem computer aan te sluiten op de aansluiting van een andere computer die wel goed werkt. Dus ook dezelfde netwerkkabel en zo van die andere computer. Je kan daarbij ook nog een werkende computer even plaatsen op de niet werkende aansluiting. Kijk dan wordt je vanzelf een stukje wijzer of het allemaal zou moeten werken. SOms is er een verborgen hardware probleempje, en dat vind je alleen als je zeker bent welk onderdeel dan echt ok is. Als iets niet werkt is elk onderdeel verdacht tenzij je heel erg zeker bent dat dat niet zo is.
  Wanneer de modem/router DHCP uit kan voeren, dan zou handmatig instellen van de netwerkkaart niet nodig zijn. Ga eerst foutzoeken, zou ik zeggen anders ben je teveel tegelijk aan het wijzigen.
 • Dan zou ik het kaartje nu eens omwisselen.
 • [quote:ec06d72208="Rien Struijk"]Het is al een wat oudere PIII met een Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC.
  Heeft iemand nog een advies wat ik nu nog kan proberen?[/quote:ec06d72208]De eerste verdachte is inderdaad dat netwerkkaartje. Leeftijd computer zelf zegt lang niet alles. Ik heb oudere bakken 486DX2, P1 met oudere netwerkkaarten. Geen probleem. Soms is inderdaad de snelheid het probleem alleen meeste switch/hubs zijn 10/100 en oudere dus 10Mbit/s. Ik heb een 100Mbit/s hub, daar werkt dus geen 10Mbit/s op. Alleen dan zie je dat ook aan de ledjes en daar heb ik je nog niks verkeerds over gezegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.