Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos laptop naar linksys router

Anoniem
Henk Bakker
8 antwoorden
 • Ik heb alles doorgelezen maar kom er nog steeds niet uit, mijn laptop kan verbinding maken met de router als hij bedraad is. Draadloos ziet hij mijn netwerk, als ik de adsl wizard van KPN gebruik zegt deze dat de tcp/ip op de draadloze verbinding ok is en ook dat DHCP is ingeschakeld. Toch krijg ik geen verbinding. Netwerkadaper al uitgeschakeld en weer aangezet, niets helpt.
 • Ik snap de combinatie van "KPN " wizard niet in dit verband!
  Staat er nog "meer"dan alleen de linksys ? en welk type/model linksys router ?
 • Die kpn wizard controleert je verbindingen. Linksys wag54g is de router. Mijn oude laptop werk er prima op in de huiskamer, de nieuwe laptop echter niet. Hij "ziet" het linksys netwerk, maar als ik op verbinding maken klik krijg ik steeds een melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt.
 • Staat er geen MAC-adres-filter aan?
  Op de WRT54G: Onder de tab Wireless.
 • Inderdaad, zoals hier boven gemeld, MAC filter controleren in de WAG
  Daarnaast kun je beter eeen voorkeursnetwerk toevoegen.
  Eigenschappen van de draadloze verbinding, tap draadlozenetwerken, Toevoegen. Daar SSID invullen en dan WPA of WEP kiezen en ingeval van WPA even PSK, Tkip of AES aangeven en de sleutel invoeren.
 • Het gekke is dat hij steeds zegt dat hij geen verbing met het voorkeursnetwerk kan maken. Die staat steeds bovenaan, maar als ik klik op verbinding maken, krijg ik geen verbinding. Ik kan ook (bedraad)in de router komen, waar ik onder wirelless geen mac filter zie staan!
 • Je meld nog niet terug welke mate van beveiliging je aan hebt staan in de WAG. (WPA ? tkip of aes / WEP?) MAC filters staan niet perse bij het wireless gedeelte, dus even in de WAG snuffelen naar de opties.
 • ik heb dat nog steeds op disabled staan, staat zo ook in mijn andere laptop, en die werkt wel draadloos op het Linksys netwerk. Nieuwe Laptop is een Compaq met 2 gb intern geheugen, 120 gb hdd. Alle pc's draaien op XP home.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.