Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bij verbergen WLAN valt verbinding weg.

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb de onderstaande router en Wireless client.

  http://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040520161246&CategoryGroupNo=55EED7F7-ADE1-4C31-8E39-B239EDFB285E

  http://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040520161256&CategoryGroupNo=67F17733-1AD6-4EB6-BCA2-11B4CDDBC1E2

  Als ik de optie hide ssid inschakel, valt de verbinding definitief weg totdat ik deze optie weer via een utp kabel weer aanzet.

  Ik kan bij Zyxel zelf niets vinden en heb van alles geprobeerd om deze security setting werkend te krijgen.

  Kent iemand misschien de oorzaak of een soortgelijke oorzaak van dit probleem?

  Groetjes,
  Kieko
 • Ligt meestal aan de driver van je draadloze netwerkkaartje. Even checken of er een nieuwere voor is.
 • Ik heb geen oplossing voor je probleem hoor maar waarom zou je die SSID willen uitschakelen?

  Je voorkomt dan weliswaar je accesspoint verschijnt in de lijst van beschikbare netwerken van Windows maar de radiogolven kun je echt niet verbergen en elk daarvoor bedoeld "speurprogramma" (Network Stumbler bijvoorbeeld) vindt hem toch wel.

  Dus qua veiligheid levert het niets op. En het nadeel van dat verbergen is dat Windows hem dan dus inderdaad niet meer ziet en bij het toenemend gebruik van draadloos betekent dat tegenwoordig dat de diverse accesspoints in de omgeving elkaar in de weg zitten omdat ze allemaal hetzelfde kanaal (meestal 11) gebruiken.

  Kortom, lekker ingeschakeld laten. Dan ben je van het probleem af en voor echte beveiliging is alleen WPA-encryptie (met een voldoende lange sleutel) afdoende.

  Gr,
  Jim
 • Hoi Jim,

  [quote:925129587e]waarom zou je die SSID willen uitschakelen?
  [/quote:925129587e]

  Ik wil dit graag om zo min mogelijk automatische verbindingen van de buren te verkrijgen. Dat is beter voor de performance, omdat er dan niet te pas en te onpas een "handshake-procedure" plaats vindt met verbindingen die uiteindelijk toch geen toegang krijgen.

  Voor wat betreft de kanalen zit iedereen hier over het algemeen op een ander kanaal, althans van de zichtbare accessponts.

  De encryptie is wpa2-psk. verder vind ik het een prettig idee om als er dan gebruik van mijn lijn wordt gemaakt of iemand deze aftapt, dit niet per ongeluk maar met opzet gebeurd.

  Groetjes,
  Kieko
 • [quote:0677d8da87]Ik wil dit graag om zo min mogelijk automatische verbindingen van de buren te verkrijgen. Dat is beter voor de performance, omdat er dan niet te pas en te onpas een "handshake-procedure" plaats vindt met verbindingen die uiteindelijk toch geen toegang krijgen. [/quote:0677d8da87]Ja, maar dat gebeurt alleen bij het inschakelen van een pc met wlan. En meestal worden computers toch niet aan de lopende band uit- en weer ingeschakeld dus dat performanceverlies loopt volgens mij zo'n vaart niet.[quote:0677d8da87]Voor wat betreft de kanalen zit iedereen hier over het algemeen op een ander kanaal, [b:0677d8da87]althans van de zichtbare accessponts[/b:0677d8da87]. [/quote:0677d8da87]Kijk, en dat bedoelde ik nou. Van niet zichtbare accesspoints weet je dat gewoonweg niet en dat kan dus wel degelijk vertragingen opleveren.

  En met ingeschakelde WPA-PSK, mits een behoorlijk lange sleutel wordt gebruikt, hoef je voor aftappen of misbruik echt niet bang te zijn. Volgens de huidige stand van zaken heeft bijvoorbeeld een rekenmonster van NASA ongeveer 5 jaar nodig om zo'n sleutel te kraken. Dat zie ik een willekeurige passant bij jouw in de buurt zo één twee drie nog niet flikken.

  Gr,
  Jim
 • Beste Jim,

  Dat zijn een paar stevige tegenargumenten die mij hebben overtuigd om de verbinding maar niet meer te verbergen.

  Echter soms wordt er automatisch overgestapt naar betere verbinding in de omgeving. Dat was tevens de insteek om niet zichtbaar te zijn.

  Verder wil ik er wel aan toevoegen dat er standaard om de 1800 seconden een handshake-procedure plaatsvindt.

  Maar toch, je hebt me overtuigt. Voorlopig blijf ik dan maar zichtbaar.

  Groetjes,
  Kieko
 • [quote:efe2a6c828]Echter soms wordt er automatisch overgestapt naar betere verbinding in de omgeving.[/quote:efe2a6c828]Nog een tipje dan, mogelijk trap ik een open deur in maar je weet het nooit nietwaar?

  Ga via "Netwerkverbindingen" naar de lijst met beschikbare draadloze netwerken.
  Kies bij "Verwante taken" (aan de linkerkant van het scherm) "De volgorde van voorkeursnetwerken", Kies één voor één de netwerken die je niet wilt gebruiken (die van anderen dan jezelf dus) en klik op "Eigenschappen".
  Vervolgens kun je in het dan verschijnende scherm onder de tab "Verbinding" het vinkje weghalen. Dus alleen bij je eigen verbinding laat je dat staan.


  Daarmee maakt een eind aan dat ongewenst overstappen. Wel zo nu en dan even controleren of er intussen weer nieuwe netwerken zijn opgedoken natuurlijk, dat is tegenwoordig bijna aan de orde van de dag.

  Gr,
  Jim
 • Hoi Jim,

  Sorry voor mijn late reactie, bedankt voor je open deur :D .
  Het werkt inmiddels, maar ga toch nog even kijken of jouw tip bij mij goed is gebruikt.

  Groetjes,
  Kieko
 • [quote:c70cdd09f3]Het werkt inmiddels[/quote:c70cdd09f3]En daar ging het tenslotte maar om ! :)

  Suc6 ermee,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.