Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netgear router AtHome loopt regelmatig vast

Anoniem
sirrom
8 antwoorden
 • Athome geeft geen drie IP-adressen meer per abonnement, vandaar dat ik hun router gekocht heb. Deze router gaf problemen Tig keer de helpdesk gebeld en uiteindelijk na 4 weken een nieuwe router ontvangen die echter dezelfde problemen geeft. Ook nu kan de helpdesk mij niet echt helpen.
  Probleem: De router loopt vaak vast. Na een minuut of soms na uren. Geen regelmaat! Het modem werkt naar behoren en ook het draadloze signaal is uitstekend. Volgens de helpdesk is de router de probleemmaker.

  Ik heb drie computers aangesloten. Alle drie bekabeld, gaat geregeld mis. Bekabeld (twee computers) of draadloos (één compter) gaat ook geregeld mis. de meeste storingen treden op als meerdere computers draaien.
  De router is een Netgear WGR614v6. De drie computers werken met XP.
  Na een vastloper is 10 seconden van de stroom af voldoende om weer contact te maken, maar dat verveelt snel.
  Op advies van de helpdesk heb ik het volgende gedaan:
  - ander stopcontact
  - geen firewall op de computers
  - geen ptp programma's (limeware enz0
  - alle computers Avg en Hitmanpro uitgevoerd
  - en instellingen gecontroleerd

  Wie heeft een suggestie?
 • Ik heb geprobeerd de firmware up to daten,maar dit is niet gelukt.
  De oude versie V1.0.10ESS_1.0.10 blijft werken.
  De nieuwe versie (wgr614v6_2_0_14_1_0_14ww.chk0 wordt blijkbaar niet geaccepteerd.
 • Mijn router werkt nu zoals ik graag wil. Geen problemen, zelfs niet bij behoorlijke internetactiviteiten op drie computers tegelijk.
  Ik had problemen met met nieuwe router en de helpdesk en technische dienst konden me niet helpen. Uiteindelijk heb ik een nieuwe netgear gekregen en die had dezelfde kuren. Weer kon de helpdesk me niet helpen en via google kwam ik op tweakers forum terecht. Via de aanmeldprocedure kon ik een emailadres achterhalen van iemand die firmware had. Nu zit ik wel met het rotte gevoel dat athome mij niet wilde helpen, want niemand maakt mij wijs dat ze dit probleem niet kenden. De discussie op tweakers liep al maanden.
  Het gekke is, dat wanneer je nieuwe firmware installeert en vervolgens een internet verbinding krijgt, dat je direct doorgelinkt wordt naar de website van netgear. Daar wordt je vervolgens uitgenodigd om direct te controleren of er nieuwe firmware voor jouw router is. Waarom athome dit niet doet??? Zeker bang dat er zaken misgaan en dat ze nog meer vragen krijgen. Het is al helemaal te gek dat sommige mensen een andere router gekocht hebben. Ik vind dit een grote misser, mijn vertrouwen is weg. Tot nu toe was ik een zeer tevreden gebruiker van athome.
 • [quote:a717134536="t146147"]Ik heb geprobeerd de firmware up to daten,maar dit is niet gelukt.
  De oude versie V1.0.10ESS_1.0.10 blijft werken.
  De nieuwe versie (wgr614v6_2_0_14_1_0_14ww.chk0 wordt blijkbaar niet geaccepteerd.[/quote:a717134536]

  Het klopt dat de firmware van de netgear site niet wordt geaccepteerd door de @Home netgear router. @Home heeft in al zijn wijsheid besloten dit te blokkeren in de router. Het goede nieuws is dat er ook firmware voor deze router in omloop is die wél in de router gezet kan worden: versie is wgr614v6_2.0.14ESS_2.0.14.chk . Laat maar even weten of je er belangstelling voor hebt, heb die firmware er hier zonder problemen ingezet en de router functioneerd al sinds begin december zonder enige problemen.
 • Ey man laat ik nou net het zelfde probleem hebben !,
  Alleen heb ik zelf nog niet heel veel verstand van de computer maar ben er wel heel erg in geintreseert daardoor met de tekst die er al stond niet weten op te lossen ik zou graag een uitleg krijgen of een PM als dat kan met jou email adres,
  Alvast vriendelijk bedankt

  Nick
 • [quote:267503c136="t146147"]Weer kon de helpdesk me niet helpen en via google kwam ik op tweakers forum terecht. Via de aanmeldprocedure kon ik een emailadres achterhalen van iemand die firmware had. Nu zit ik wel met het rotte gevoel dat athome mij niet wilde helpen, want niemand maakt mij wijs dat ze dit probleem niet kenden. De discussie op tweakers liep al maanden. [/quote:267503c136]

  @Home is al maanden op de hoogte van dit probleem. In ieder geval al sinds augustus 2006 (het tijdstip dat ik de problemen kreeg). Laten we het er maar op houden dat @Home het niet ziet zitten om ondersteuning op verschillende versies van de firmware te moeten geven….
  Op zijn minst hadden ze de vervangende router kunnen voorzien van de juiste firmware (heb hier exact hetzelfde meegemaakt als jij, maar dan al in augustus 2006 en ben ook zelf maar op zoek gegaan naar de juiste firmware).
  De 'conversatie' die ik sinds die tijd heb gevoerd met @Home via email was gewoon hilarisch. Soms had ik moeite om nog te typen, zo hard moest ik lachen om de onbenullige antwoorden die ik kreeg :D Als @Home internet werkt, werkt het goed…. maar als je de "helpdesk" nodig hebt kun je net zo goed tegen een muur aanpraten :(

  grtx
  Storm
 • [quote:fe15b6ed2a="Stormzoeker"]
  Het klopt dat de firmware van de netgear site niet wordt geaccepteerd door de @Home netgear router. @Home heeft in al zijn wijsheid besloten dit te blokkeren in de router. Het goede nieuws is dat er ook firmware voor deze router in omloop is die wél in de router gezet kan worden: versie is wgr614v6_2.0.14ESS_2.0.14.chk . Laat maar even weten of je er belangstelling voor hebt, heb die firmware er hier zonder problemen ingezet en de router functioneerd al sinds begin december zonder enige problemen.[/quote:fe15b6ed2a]

  na lang (lang) zoeken heb iuk nog altijd niet deze wgr614v6_2.0.14ESS_2.0.14.chk driver kunnen vinden…… waar heb je die vandaan?
 • [quote:d744d7bdaf="dmvdberg"]na lang (lang) zoeken heb iuk nog altijd niet deze wgr614v6_2.0.14ESS_2.0.14.chk driver kunnen vinden…… waar heb je die vandaan?[/quote:d744d7bdaf]

  Via deze link zou je de firmware moeten kunnen downloaden (heb het maar ff op mijn eigen site gezet). Gebruik van de firmware is op eigen risico! Ik weet NIET hoe @Home reageert op een router waarvan de firmware geupdate is 8)
  http://www.novadata.nl/wgr614v6.zip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.