Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet delen met netwerk(probleem)

Anoniem
Hans.Vosman
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Sinds vorige week heb ik een nieuwe pc gekocht en wil graag een draadloos thuisnetwerk opzetten. Nou beschik ik op dit moment al over een draadloze moden en heeft 1 van de pc's al verbinding met het internet. De nieuwe pc, om een of vage reden, lukt het mij niet om ook deze computer een internet verbindin te geven. De pc maakt wel verbinding met het draadloos netwerk (althans dit geeft hij aan) maar wanneer ik op het internet probeer te graag krijg ik een foutmelding dat er iets niet klopt met mijn verbinding.

  Op de pc met internetverbinding wordt automatisch een ip adres toegewezen en ook automatisch dns-servers toegewezen.

  Wanneer ik dat op de pc beneden doe dan kan hij zowieso geen verbinding maken dus ik heb voor de pc beneden de volgende instellingen gebruikt:

  ip adres: 192.168.1.71
  Subnetmasker: 255.255.255.0
  Standaard gateway: 192.168.1.254

  Voorkeur DNS-server: 194.109.104.104(Xs4all)
  Alternatief DNS-server: 194.109.6.66(Xs4all)

  Bij geavanceerd (internet verbinding delen) heb ik aangevinkt:
  - Andere netwerkgebruikers mogen via de internet-verbinding van deze computer verbinding maken
  - Andere netwerkgebruikers mogen de gedeelde internet-verbinding beheren of uitschakelen.

  Mocht iemand een oplossing weten of nog meer instellingen nodig hebben om mij van dienst te zijn dan hoor ik het graag. Ben nou al paar dagen achtereen bezig maar op een of andere manier lukt het me niet om op de nieuwe pc internet te krijgen.

  Alvast bedankt,

  Elmo van't Schip
 • Met 'draadloos modem' bedoel je 'draadloze router'?

  Op de ene PC laat je je interne IP adres automatisch toewijzen door de router, op de andere PC (die dus geen contact maakt) heb je een vast IP adres toegewezen.

  Dat kan, volgens mijn beperkte kennis, niet. In je router moet je kiezen voor automatische DHCP (het onderdeel dat automatisch interne IP adressen toekent) of voor uitschakeling van de DHCP. En dan moet je vaste IP adressen instellen.

  Wat je kunt proberen is om IN de router DHCP uit te schakelen, daar ook voor je 2 PC's vaste interne IP adressen te kiezen (in de daar aangegeven range uiteraard) en vervolgens op de 2 PC's die interne IP adressen in te voeren (met de Gateway etc.).

  Het is OF in het hele netwerk de DHCP automatisch adressen laten uitdelen OF het hele netwerk op vaste IP adressen zetten, met op de router de DHCP uitgeschakeld.

  Correct me if I'n wrong!
 • "De pc maakt wel verbinding met het draadloos netwerk (althans dit geeft hij aan) maar wanneer ik op het internet probeer te graag krijg ik een foutmelding dat er iets niet klopt met mijn verbinding. "

  Dit wil nog niet zeggen dat die met jouw netwerk verbinding maakt ! Dat kan ook het draadloze netwerk van de buren zijn.

  Daarnaast is de beveiligings sleutel (WEP of WPA) van belang.
  Log dus in met een bedraade werkende pc op de router. Zoek tap Wireless, schrijf de SSID (netwerknaam) op. Dan beveiliging. Schrijf het Type op (WEP of WPA en voor wpa ook aes of tkip) dan bij de netwerksleutel kijken en deze noteren. Als je 'm niet kan lezen (allemaal ****) maak dan een nieuwe aan in de router.

  Met deze gegevens kun je daarna de draadloze adapter instellen.
 • Soms is de verbinding niet in orde, in dat geval kan je instellen wat je wilt, het zal niet gaan werken. Ga na of de ledjes op de kaart en de switch oplichten als de netwerkkabel is aangesloten. ZZet de netwerkkaart gewoon op automatisch want zo voorkom je dat jezelf iets fout doet Deze discussie is eerder geweest en toen was er ook iemand lyrisch over vaste IP adressen. Ik blijf zeggen, wil je moeilijk doen, dan moet je dat vooral ook doen. Ga met ipconfig na of de instellingen goed zijn. Bedenk ook dat Windows XP niet altijd de instelling zelf gelijk ververst, te forceren met ipconfig /release en ipconfig /renew …
 • Okok ik ga van het weekend het nog eens proberen en ga jullie tips zeker gebruiken. Mochten er nog meer mensen zijn die mee verder kunnen helpen dan hoor ik het graag!
 • [quote:409cbf903f="Hans.Vosman"]Soms is de verbinding niet in orde, in dat geval kan je instellen wat je wilt, het zal niet gaan werken. Ga na of de ledjes op de kaart en de switch oplichten als de netwerkkabel is aangesloten. ZZet de netwerkkaart gewoon op automatisch want zo voorkom je dat jezelf iets fout doet Deze discussie is eerder geweest en toen was er ook iemand lyrisch over vaste IP adressen. Ik blijf zeggen, wil je moeilijk doen, dan moet je dat vooral ook doen. Ga met ipconfig na of de instellingen goed zijn. Bedenk ook dat Windows XP niet altijd de instelling zelf gelijk ververst, te forceren met ipconfig /release en ipconfig /renew …[/quote:409cbf903f]

  Ja en die ´iemand´ was ik…en volgens mij snap je zelf nog steeds niet hoe ik mijn netwerk heb ingesteld. Ook ik heb mijn netwerkkaart ´automatisch´ staan hoor en mijn router deelt de ip adressen uit. Als ik van iemand anders bijvoorbeeld een pc moet nakijken c.q repararen hoef ik hem alleen maar in te pluggen en hoppa…ik heb met mijn instellingen nog never nooit geen problemen gehad…maar goed dit was ff terzijde.
 • [quote:07597e95a9="rsweres"]Ja en die ´iemand´ was ik…en volgens mij snap je zelf nog steeds niet hoe ik mijn netwerk heb ingesteld. Ook ik heb mijn netwerkkaart ´automatisch´ staan hoor en mijn router deelt de ip adressen uit.[/quote:07597e95a9]Dat heb ik wel gelezen, en toen snapte ik niet meer waar het overging.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.