Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen netwerk meer

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Alvast zeggen dat ik een gehele leek ben op dit computergebied, dus opgepast als je mij met de gepaste terminologie wil helpen, want dat klinkt waarschijnlijk Chinees voor mij.

  Enfin, de situatie is als volgt. Enig tijd terug had ik een netwerk aangelegd tussen drie computers (2 xp's en 1 win98). Dit was me gelukt door de xp-wizard te volgen en dan de netwerkdiskette op elke computer uit te voeren. Ik had dus een netwerk.

  Tot enige tijd terug, één van de xp's was gesneuveld en er staat nu een nieuwe in zijn plaats. Ik heb dus één xp vervangen, maar die zat dus nog niet op het netwerk.

  Nu had ik opnieuw een netwerk geprobeerd aan te leggen tussen de twee xp's via de wizard maar dat lukte niet. Soms ging het dan weer wel, afhankelijk van de volgorde waarin de drie pc's werden opgestart vermoed ik. Soms had ik nog verbinding met de win98, en soms met de andere xp, heel vreemd.

  Ik heb nu alle netwerken afgesloten, of verwijderd, om zo helemaal opnieuw te kunnen beginnen. Ik wil namelijk een netwerk tussen de twee Xp's, die win98 hoeft er helemaal niet tussen.

  Maar met de wizard lukt het dus niet. Ik weet niet of die win98 daar voor iets tussen zit, maar het lukt me niet meer een simpel netwerk tussen de twee xp's aan te leggen. Betreft de wizard weet ik ook zeker dat ik daar geen fout maak, omdat het voordien wel lukte (zelfde netwerknaam, enz.)

  Het betreft dus twee xp's die beide internet hebben, en geen van de twee is een hoofdcomputer, ze werken geheel op zichzelf.

  Wat doet deze leek verkeerd?

  Guft. ;)
 • Hoe heb je je netwerk opgebouwd? Bekabeld of draadloos? Hoe ben je verbonden met internet? Graag wat meer info.

  Heb je op alle computers dezelfde werkgroepnaam ingesteld? Waarschijnlijk wel als ik je verhaal goed begrijp.

  Als je op Deze Computer klikt met de rechtermuisknop en je kiest eigenschappen dan zie je een tabblad computernaam. Hier staat je werkgroepnaam vermeld. Deze moet bij alle pc's hetzelfde zijn.
 • Alvast bedankt voor je reactie.

  Nu moet het wel net lukken dat op deze eigenste moment het netwerk er ineens wel is. Hopelijk blijft het zo, al vrees ik er voor. De vorige keer was het ook even plots weer terug verdwenen (beide pc's stonden op).

  Ik veronderstel dat het hier een bekabeld netwerk betreft, aangezien beide computers geen draadloos internet hebben.

  Ik hou jullie op de hoogte moest het netwerk weer wegvallen, al begrijp ik er geen snars van. Of zou het kunnen dat het drie dagen duurt eer de pc's elkaar vinden?

  Guft. ;)
 • [quote:a18b75d304="guft"]Ik hou jullie op de hoogte moest het netwerk weer wegvallen, al begrijp ik er geen snars van. Of zou het kunnen dat het drie dagen duurt eer de pc's elkaar vinden?[/quote:a18b75d304]Nee dat is niet normaal. Ik vermoed dat je ipv 3 computers ook nog een router/modem hebt. Heb je Adsl of kabel internet (of nog via telefoon)? Gebruik van de netwerk wizard zou alleen nodig zijn op die nieuwe computer. Vaak ontstaat ellende door teveel tegelijk in te stellen. Zonder terminologie kan ik je niet echt helpen, al was het alleen maar om de discussie niet te laten verzanden in tegenstrijdige begrippen of het noemen van begrippen die je niet hoeft te weten.
  Wat me overigens wel een goede start lijkt om mee te beginnen, is om met een schema aan te geven hoe je netwerk er ongeveer uitziet. Dus alle kastjes waarmee de netwerkkabels en internet verbonden is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.