Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Oververhitte router?

Anoniem
megatronics
7 antwoorden
 • Wij hebben al een tijdje problemen met onze router sinds wij een WPA beveiliging erop hebben gezet. Daarna deed de (originele) adaptor van de router het opeens niet meer en moesten we een nieuwe kopen. Omdat we nergens een originele adaptor óf een adaptor die ook 12V en 1,25A levert dus moesten we een optionele adaptor kopen met 12V en 500mA. Ik weet niet of het door de adaptor komt maar we hebben sinds een tijdje (ik weet niet of het rond de tijd begon dat we de optionele adaptor gingen gebruiken) het volgende probleem: soms doet de router het non-stop, andere keren valt opeens het internet weg en moeten we de router herstarten (de adaptor eruit halen en er weer in doen). Kan iemand me misschien vertellen of dit door de adaptor komt of zijn we gewoon toe aan een nieuwe router/beveiliging?
  Alvast bedankt.
 • Ook hier mis ik informatie: Wat voor router is het ( merk en type), heb je al de laatste eventuele firmware update? :roll:


  Het zou al een stuk beter zijn als men wat meer info geeft, dit is de zoveelste…zou kun je weinig hulp verwachten.
 • [quote:742a62d405="Thiery"]Omdat we nergens een originele adaptor óf een adaptor die ook 12V en 1,25A levert dus moesten we een optionele adaptor kopen met 12V en 500mA.[/quote:742a62d405]

  Ziet er naar uit dat de adapter in sommige gevallen niet genoeg stroom kan leveren aan de router. De originele adapter zal niet voor niets 1.25 A geweest zijn. De nieuwe adapter kan minder dan de helft van de stroom leveren dan de oude… 500mA is gelijk aan 0.5A! Dat is wel een erg groot verschil.
 • Klopt, zeker als je WPA gebruikt moet de processor van de router serieus meer werk verrichten. Dat heeft ook zo zijn gevolgen voor het stroomverbruik. Grote kans dat je met een wat steviger adapter je geen problemen meer hebt.
 • [quote:332a0ae0f8="Jeroen de Jager"]Klopt, zeker als je WPA gebruikt moet de processor van de router serieus meer werk verrichten. Dat heeft ook zo zijn gevolgen voor het stroomverbruik. Grote kans dat je met een wat steviger adapter je geen problemen meer hebt.[/quote:332a0ae0f8]
  Kun je daar wat over uitwijden?
  Wat bedoel je met een steviger adapter? Ik neem aan dat een stuk hardware maar zoveel volt/ampere aankan…?

  Ik weet _niets_ van electriciteit, dus ik zou graag wat meer willen leren over wat je met bovenstaande opmerking bedoelt, en hoe je de kracht van je stuk hardware kunt verbeteren door er een andere adapter op te zetten.
 • Gewoon een een adaptor die minimaal 12 Volt levert bij 1,25 Ampere.

  Bij conrad bv deze http://www.conrad.nl/goto/?product=510822

  Alleeen wel op letten dat de stekker in de router past.
 • [quote:28fa34e860="Phrea"][quote:28fa34e860="Jeroen de Jager"]Klopt, zeker als je WPA gebruikt moet de processor van de router serieus meer werk verrichten. Dat heeft ook zo zijn gevolgen voor het stroomverbruik. Grote kans dat je met een wat steviger adapter je geen problemen meer hebt.[/quote:28fa34e860]
  Kun je daar wat over uitwijden?
  Wat bedoel je met een steviger adapter? Ik neem aan dat een stuk hardware maar zoveel volt/ampere aankan…?

  Ik weet _niets_ van electriciteit, dus ik zou graag wat meer willen leren over wat je met bovenstaande opmerking bedoelt, en hoe je de kracht van je stuk hardware kunt verbeteren door er een andere adapter op te zetten.[/quote:28fa34e860]

  In het kort komt het erop neer dat als de adapter de gevraagde stroom niet kan leveren (1.25A), de spanning van de adapter zal zakken (12V wordt dan b.v. nog maar 9V). Op dat moment kan de router zijn werk niet meer doen, omdat er niet voldoende spanning is.

  Even een vergelijking….
  Een man (de adapter) van 120 kilo (de spanning van 12 V) heeft een rantsoen van 12,5 aardappels (de stroom van 1.25 A) moet de hele dag boomstammen verslepen (de router)… Op dit rantsoen van 12,5 aardappels kan hij dat gewoon doen zonder vermoeid te raken.
  Nu besluit zijn baas om het rantsoen van 12,5 aardappels terug te brengen naar 5 aardappels (de stroom wordt 0,5A). De man moet echter nog steeds dezelfde hoeveelheid boomstammen verslepen. Dat gaat dus niet goed want hij valt af naar 90 kilo (de spanning zakt) en zal uiteindelijk het bijltje er bij neergooien omdat hij geen energie meer heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.