Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[router] ASUS WL-500gP USB via FTP ultra langzaam.

Anoniem
Ronald2704
10 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb sinds een paar dagen een WL-500gP, een router met 2 USB 2.0 poorten waar je o.a. hdd's op kan aansluiten, om zo een soort NAS te creeren.
  De USB hdd's [2 x Seagate 250GB] die op de router aangesloten zijn werken via het FTP protocol. Klinkt allemaal erg handig, maar het downloaden van files via FTP van files gaat langzamer dan langzaam -120KB/s max, en dat hoort natuurlijk vele malen sneller te gaan.
  Heb ding al helemaal onderzocht, alles staat bij mijn weten goed ingesteld, ook hardwarematig is er niets mis, en heb de meest verse firmware erin geflashed.

  Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Kan best zijn dat ik toch ergens een setting niet goed heb gedaan, ik heb hem net, en het boekje erbij is nogal sumier.
 • OK, het lijkt erop dat het temaken heeft met het feit dat ik [ondanks dat er in de gebruiksaanwijzing alleen naar fat32 en ext2 wordt gerefereerd] de schijven naar NTFS heb geformatteerd.
  De router zou beschikken over een Linux os, en Linux kan niet schrijven en maar zeer zeer beperkt lezen van NTFS [zeker als het een uitgekleedde versie is van het os, immers, het zit in de firmware].

  Ik ga 1 van de schijven formatteren naar ext2, en ga er dan eens mee testen.

  Wordt vervolgd.
 • [quote:0e79affc59="Phrea"]…Ik ga 1 van de schijven formatteren naar ext2, en ga er dan eens mee testen.

  Wordt vervolgd.[/quote:0e79affc59]

  Hallo Phrea,

  Ik wil exact hetzelfde, maar ik zou niet weten hoe ik de externe hdd kan omzetten naar ext2. Wat moet ik dan doen?

  Hoe is jouw test uitgevallen? Werkt Download Manager?

  Kan je dan ook via de router direct een bestand plaatsen op de harde schijf… zeg maar copie / paste? Of kan je dat dan alleen via FTP?

  Mvg Erik
 • Je kan de schijf via bijvoorbeeld PartitionMagic formatteren naar ext2/ext3 [ik heb voor de laatste gekozen].

  In Windows kan je je hdd vinden in verkenner onder mijn netwerklocaties –> volledig netwerk –> werkgroep –> wl500g.premium.
  Dan kan je hem gewoon min of meer gebruiken als harde schijf, zoals je je andere schijven gebruikt in verkenner.
  Download manager werkt.

  //Goed, de rest van mijn verhaaltje nog ff.
  Ik kan inmiddels read/write naar de schijf die ik naar ext3 heb geformatteerd, maar de snelheid is niet echt snel zeg maar: 3MB/s naar de schijf, 120KB/s van de schijf [wat ondoenlijk is dus].
  Dit zou [deels?] liggen aan de nieuwe 1.9.7.2 firmware [dus erikvoerman, gebruik 1.9.7.0].

  Ik ga dus of terug naar de vorige firmware, of ik ga hopen dat asus asap met een verbeterde nieuwe firmware komt.
 • [quote:df7b09ae07="Phrea"]Je kan de schijf via bijvoorbeeld PartitionMagic formatteren naar ext2/ext3 [ik heb voor de laatste gekozen].

  In Windows kan je je hdd vinden in verkenner onder mijn netwerklocaties –> volledig netwerk –> werkgroep –> wl500g.premium.
  Dan kan je hem gewoon min of meer gebruiken als harde schijf, zoals je je andere schijven gebruikt in verkenner.
  Download manager werkt.

  //Goed, de rest van mijn verhaaltje nog ff.
  Ik kan inmiddels read/write naar de schijf die ik naar ext3 heb geformatteerd, maar de snelheid is niet echt snel zeg maar: 3MB/s naar de schijf, 120KB/s van de schijf [wat ondoenlijk is dus].
  Dit zou [deels?] liggen aan de nieuwe 1.9.7.2 firmware [dus erikvoerman, gebruik 1.9.7.0].

  Ik ga dus of terug naar de vorige firmware, of ik ga hopen dat asus asap met een verbeterde nieuwe firmware komt.[/quote:df7b09ae07]

  Zij er ook andere programma's om naar ext3 te formateren?

  Hoe zit je nieuwe / oude firmware op je router?

  tnx voor de hulp!

  Mvg Erik
 • Ik persoonlijk ken alleen PartitionMagic, maar er zullen voor windows vast nog wel alternatieven zijn.
  Een ander idee is om even een linux live cd te fikken, vanuit linux kan het zeker ook.
  Maar goed, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan he.

  Op de router page [ http://192.168.1.1/ ] vind je onder System Setup in het submenu Firmware Upgrade. Je kunt op die page ook meteen zien welke firmware je atm hebt. Heb je 1.9.7.0 zou ik het zo laten als ik je was, upgraden naar 1.9.7.2 is [met mijn ervaring] een downgrade eerder dan een upgrade.
 • Hi Phrea,

  Ik heb ook zo'n router en daaraan heb ik ook een ext3 HDD gekoppeld. Alles werkt prima op het netwerk en wireless saven en printen alles ok.

  Mijn kennis over het instellen van een ftp gaat niet ver dus de vraag aan jou of jij weet waar ik een stap voor stap beschrijving kan vinden voor het instellen. Ik wil voor mijn vader een ftp met video's en foto's van zijn kleinzoon bijhouden. Zodat hij dat vanuit het buitenland kan downloaden.

  Ik heb overigens wel al die upgrade van de firmware gedaan en wil als het de snelheid ten goede komt wel terug naar de oude maar die heb ik niet meer :( Enig idee waar ik die nog kan downloaden? Er is wel een GPL source code for firmware version 1.9.7.2 bij asus te downloaden maar weet niet of dat de oplossing is en/of dat er uberhaupt wat mee te maken heeft.

  mvg
  Richard
 • In de PDF's op de cd staat veel informatie over hoe de FTP op te zetten.
  Hier kan je de 1.9.7.0 firmware versie downloaden.
 • (verwijderd)
 • Hallo,
  ik zie dat hier ervaringen aanwezig zijn met de asus wl-500g Premium.
  deze router heb ik sinds een maand, en deze week heb ik er een externe hd voor gekocht om NAS te creeeren.

  deze hardeschijf was in eerste instantie in ntfs geformateerd, maar volgens alle forums op internet moet dit naar EXT3. Dit heb ik vervolgens gedaan met partition magic 8, maar ik betwijfel of dit goed is omdat windows al aangeeft dat de schijf geformateerd moet worden?!?

  Daarnaast weet ik ook niet hoe ik deze het beste kan aansluiten, mbt de instellingen in de router. Kan iemand mij dit uitleggen?

  Als dit allemaal gelukt is, zou ik ook het sharen willen leren. Kan dit alleen via het menu in de router (shared nodes), of is het ook mogelijk dat ik de hardeschijf als een gewone hd in deze computer of windows verkenner op kan sporen?

  Graag een reactie
  bedankt

  Gr, Ronald

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.