Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos internet steeds opnieuw moeten instellen

Anoniem
rsweres
8 antwoorden
 • Het probleem: ik heb net een nieuwe laptop aangeschaft en wil via een router het internet op. Heb alles netjes volgens het boekje geinstalleerd, en als ik dan zoals in de handleiding aangegeven naar een IP Adres ga en alle instellingen aanpas, doet internet het ook inderdaad. Alleen: als ik mijn laptop dan opnieuw opstart, moet ik het hele proces weer van voor af aan doen, inclusief het uitzetten van de router (20 sec. wachten tot alles geconfigureerd is). Niet echt draadloos internet natuurlijk als ik steeds naar mijn ''moederpc'' moet lopen om de router aan en uit te doen als ik internet op wil…hoe zorg ik ervoor dat de instellingen ''onthouden'' worden? Overigens: hij geeft wel aan dat internet ''connected'' is, ook als ik mijn laptop opnieuw opstart. Firewall heb ik al uitgezet…

  Nog even de gegevens: ik heb een Sitecom router (54 g) gehangen aan een ZyXEL modem en mijn laptop is een Acer
 • Hallo,

  Als je je router ingesteld hebt….heb je dan ook op de 'save' knop gedrukt? Hierdoor worden de instellingen op je router opgeslagen en reboot ie even. Iedere instelling die je veranderd aan je netwerkkaart zoals TC/IP en alle verwante instellingen ook altijd op 'ok' en dan op 'opslaan' drukken.
 • Ik heb wel op ''apply'' gedrukt na het invullen van alle internetgegevens (via dat ip adres) en heb daarna ook de router gereset..verder kon ik nergens op ''save'' of ''toepassen'' drukken..
 • [quote:11fa0e87a8="Jooni"]Ik heb wel op ''apply'' gedrukt na het invullen van alle internetgegevens (via dat ip adres) en heb daarna ook de router gereset..verder kon ik nergens op ''save'' of ''toepassen'' drukken..[/quote:11fa0e87a8]

  Lijkt me dat als je de router reset, je de fabrieksinstellingen weer terugkrijgt… dan kun je idd alles weer gaan invullen :o
 • Volgens de handleiding moet ik de kabel van de router er nadat ik alles heb ingesteld uithalen, dan weer indoen en 20 seconden wachten..dan doet internet het ook pas..
 • hmmm, zou je het type sitecom router eens kunnen geven…. in de handleidingen op het internet kan ik niets vinden over het loshalen van de kabel :roll:
 • In mijn handleiding staat het echter wel degelijk, en nogmaals, als ik de kabel van de router niet loshaal doet internet het niet, haal ik de kabel wel los doet internet het wel. Dus ik neem toch aan dat dat wel de bedoeling is, alleen mijn laptop onthoud op de 1 of andere manier de instellingen niet..

  ik heb een sitecom broadband router 54 g
 • [quote:a2f09cbc46="Jooni"]Dus ik neem toch aan dat dat wel de bedoeling is, alleen mijn laptop onthoud op de 1 of andere manier de instellingen niet..
  [/quote:a2f09cbc46]

  Sorry voor de wat late reactie, maar het forum was even onbereikbaar :-?

  Hmmm, voordat we echt misverstanden krijgen: weet je zeker dat je laptop verbinding maakt met je eigen draadloze netwerk en niet bijvoorbeeld probeert om zich aan te melden bij het netwerk van de buren?
  Ik kan me bijna niet voorstellen dat een router zijn instellingen 'vergeet'.. als dat eenmaal werkt dan blijft het ook werken, totdat de gebruiker iets aan de instellingen in de router veranderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.