Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

pc geen verbinding met router

None
4 antwoorden
  • Ik heb een pc die goede verbinding heeft met internet als hij rechtstreeks is aangesloten met modem.
    Ik heb een nieuwe linksys router die het prima doet als ik hem op andere pc's aansluit.
    Kortom. zowel pc als router ok.
    Maar als ik router op die pc aansluit maken ze geen verbinding, ik kom dus ook niet in de set up van de router. Wel geeft de pc aan dat er een lan verbinding is. maar verder niet.
    Ik heb router al gereset, ook geprobeerd met de firewall op pc uitgezet, maar dat helpt ook niet. Een puzzel dus waar ik nog niet uit ben, graag hulp dus!
  • Krijgt de PC wel een geldig IP adres van de router? Controleer dat even via start > uitvoeren > cmd > ipconfig. Normaal gesproken moet het een adres in de 192.168.1.x reeks zijn met subnet 255.255.255.0 en gateway 192.168.1.1.
  • gewoon in je adresbalk intikken: 192.168.1.2 of 192.168.1.1 (echter 1 van de twee), daarna moet je vanzelf in de setup van je router komen…password default is [b:a0f81637b3]admin[/b:a0f81637b3]
  • [quote:4fdabd7391="JBS"]Krijgt de PC wel een geldig IP adres van de router? Controleer dat even via start > uitvoeren > cmd > ipconfig. Normaal gesproken moet het een adres in de 192.168.1.x reeks zijn met subnet 255.255.255.0 en gateway 192.168.1.1.[/quote:4fdabd7391]

    Merci, stond nog ip adres van de adsl. Ipconfig
    elease werkte ook niet. Daardoor keek ik of de tcp/ip instellingen soms vast stonden ipv automatisch ip toewijzen…..dat bleek het geval te zijn.
    Op automatisch gezet, probleem nu opgelost, alles doet het prima!

    (@rsweres: de 192 etc lukte dus ook niet daardoor, vandaar dat ik niet in de set up kon komen)

    Dank voor adviezen!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.