Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Groot verschil snelheid router + snelheid @ desktop

Anoniem
Jeroen de Jager
5 antwoorden
  • Ik heb sinds 'n paar weken internet in m'n nieuwe woning alleen is de snelheid veel lager als dat ie hoord te zijn.

    Ik heb :

    - "max package" van met ISP met 16 MB downloadspeed
    - 108 MBps Super Wireless ADSL Router
    - Belkin wireless G+ MIMO usb network adapter

    Mijn telefoonlijn is getest en die zou zonder problemen snelheden tot 10 MBPS aan moeten kunnen.

    Echter kwam ik na verschillende speedtests nooit boven de 3.4 MBPS uit, gemiddeld zaten ze tussen de 2.7 en 3.3 MBPS, en dat was inderdaad ook de snelheid waarmee ik aan't downloaden was via newsbin (via 'n payserver).

    Ik met de provider gebeld, en zij mij verteld dat ze me tijdelijk "gecapped" hadden op 8 MBPS om mijn lijn te testen, en als ik m'n router stats bekeek dat werd dat inderdaad bevestigd :

    [img:246a0bfbcf]http://img412.imageshack.us/img412/6906/statspf8.jpg[/img:246a0bfbcf]

    Ik dus gezegd dat ik nog nooit in de buurt van de 8 MBPS was gekomen en graag sneller wou, dus toen hebben ze de cap verwijderd en nu werd ik vanochtend teruggebeld om m'n router te rebooten wat ik gedaan heb.

    En volgens m'n router stats is de cap d'r inderdaad af en zou ik nu op snelheden van rond de 16 MBPS moeten zitten :

    [img:246a0bfbcf]http://img54.imageshack.us/img54/9290/stats2dn3.jpg[/img:246a0bfbcf]

    Echter zowel via netbus als via talloze speedtest kom ik niet boven die 3.4 gemiddeld uit. Ik zat heel even op 3.8 zojuist maar dat zakt 't ook weer terug.

    En m'n ISP heeft geen idee wat het is, en ze zeggen dat ze die online speedtests niet vertrouwen want zij kunnen via mijn router stats zien dat ik een download snelheid van 16 MBPS moet hebben nu.

    Iemand enig idee hoe dit kan komen, en wat ik eraan kan doen ?
  • Ik bedacht me deze avond wel iets, zou het misschien aan die USB network adapter kunnen liggen.

    Ik had enige tijd geleden wat problemen met m'n brander, en heb toen de externe brander van m'n laptop gepakt (vrij nieuw allebei) en ondanks dat ie brander op m'n laptop heel snel was, op m'n desktop pc was ie 'n stuk trager.

    Kan dat komen omdat ik op m'n moederbord (ASUS Intel 850 Chipset P4T-F) nog "oude" usb poorten heb zitten ?

    Die laptop had USB 2, net als die brander, vandaar dat 't zo snel ging.
    Maar toen ik dus die brander op m'n desktop pc zonder usb 2.0 poort aan sluitte was die 'n stuk langzamer.

    Kan dat misschien de reden zijn dat ik zulke lagen downloadspeeds krijg terwijl de router zegt dat het veel hoger moet zijn ?
  • Ja dus. Je hebt zelf al een hele goede stap in het oplossen van je probleem gezet.

    USB 1 heeft (er zijn verschillende varianten) een maximale snelheid van 12 Mbit. USB 2.0 heeft maximaal 480Mbit (40X zoveel). Aangezien je de maximale snelheden nooit haalt (zowel niet via je USB poort als via je internetverbinding) mag je daar nog een aantal Mbits vanaftrekken.

    Je zult dus met USB 1, zelfs onder optimale omstandigheden, nooit de maximale snelheden halen die bij je abonnement horen.

    Oplossing: een USB 2.0 uitbreidingskaartje kopen en dat in een PCI slot van je PC steken. Ik weet niet hoe oud je mobo is maar de praktijk leert dat meestal via zo'n PCI-uitbreidingskaartje de boel wel op USB 2.0 snelheid te krijgen is.
    Duur zijn ze niet dus het proberen waard, lijkt me.
  • Bedankt voor de tip.

    Ik sta toevallig ook op 't punt om 'n nieuw moederbord (uiteraard met usb 2.0) en processor te kopen.
    Heb daar gisteren nog dit topic over geopend.

    Ik heb ook nog 'n laptop die ik probeer aan te sluiten op die draadloze router, maar dan via 'n pc kaartje, dus niet via de usb dus ik zou dan al hogere snelheden moeten krijgen toch ?

    Alleen krijg ik die laptop maar niet online, probleem dat in dit topic.
  • Damnit, bovenstaande oplossing blijkt helaas niet te werken.

    Aan de hand van dit topic heb ik wat nieuwe hardware gekocht :

    - Asus P5B Sound SATA Glan PCI-EX DDR2
    - Intel Core 2 Duo (Allendale), E6400, Socket 775
    - GeForce 7 7600GT 256MB Pointofview Retail
    - 1024 (2x 512) MB PC5300 667Mhz DDR2
    - 320 GB SATA Western Digital WD3200KS
    - 600W voedingsblok.


    En dat is nu allemaal geinstalleerd en werkend, maar het snelheids probleem is helaas niet opgelost, ookal is die "Belkin wireless G+ MIMO usb network adapter" nu op de snelle USB 2.0 poort op dat nieuwe moederbord aangesloten.

    Als ik inlog op m'n router en naar de stats vraag krijg ik nog gewoon dit

    [img:5915e26fdb]http://img54.imageshack.us/img54/9290/stats2dn3.jpg[/img:5915e26fdb]

    Maar als ik dan verschillende speedtests doe en/of iets download via newsbin (met 'n betaal account) dan blijft de snelheid tussen de 3.1 en 3.8 (soms heel ff rond de 4) MBps liggen, terwijl dat toch veel hoger zou moeten zijn.

    Iemand enig idee wat ik nog meer kan doen/proberen ? want ik baal hier natuurlijk wel ontzettend van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.