Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk verlengen

Anoniem
sjouwer
5 antwoorden
 • Mijn vraag is of het mogelijk is om van een computer ( die aangesloten is op het netwetk ) een netwerk kabel te leggen naar een andere computer?

  Of wat kan ik het beste doen?

  Alvast bedankt.


  Gr, emile
 • Je kunt met twee netwerkkaarten in de eerste computer doorlussen naar een volgende. Nadeel is wel dat de eerste altijd aan moet staan. Als je op je switch nog een poort over hebt, kun je een extra kabel leggen. Je kunt ook een nieuwe switch voor je eerste computer plaatsen, en daar beide op aansluiten. Qua prijs maakt het overigens allemaal niet zoveel uit. Dat spul kost bijna niks meer.
 • er gaat er dus 1 in de switch vanaf het netwerk, en dan twee uit naar elke computer.
 • Ja. De switch is een laag 2 apparaat. Die werkt met fysieke mac-adressen, die op iedere netwerkkaart zitten. De eerste keer dat een switch een pakketjes informatie binnenkrijgt voor een pc die hij niet kent, zal hij het alle poorten uitsturen. Dan wacht hij af vanuit welke poort hij antwoord krijgt "dank je, dit is voor mij" en daarna zal hij alle volgende pakketjes informatie, die voor dat mac-adres bedoeld zijn, alleen nog maar dat ene poortje uisturen.

  De switch in jouw huis zal dus snel leren dat er 2 pc's zijn aangesloten, en verkeer voor alle andere adressen, naar de gateway sturen.

  groetjes Edmond
 • ook wanneer er op dat netwerk 6 computers zijn aangesloten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.