Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk Instellen. HELP !!!!!

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Ik wilde een netwerk instellen. Op mijn computer doet hij dat en ik heb toegang ertoe, maar met de andere computer waar ik het ook heb gedaan krijg ik geen toegang. Ik kan er ook niet bij via mijn computer. Kan iemand mij helpen? :( :( :cry:
  Deze meldingen krijg ik:
  - Op mijn computer(ik ben administrator): \\(computernaam van beneden) is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.
  - Op de computer beneden: MSHome(netwerk) is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.
  De lijst met servers voor deze werkgroep is momenteel niet beschikbaar.

  Ik heb het al een paar keer geprobeerd. Het lukt gewoon niet. Kan iemand me helpen? :cry:
 • Probeer het eens met je firewall op alle systemen uitgeschakeld.

  Als dat het euvel is, kun je in je firewall opnemen dat de interne IP adressen of MAC adressen van je eigen computers door de firewall(s) heenmogen.
 • Zal dat is proberen. Hoe doe je trouwens dat laatste? :P :lol:
 • Dat hangt van je firewall af. Onder de instellingen/opties zit wel een funktie 'Allow' o.i.d. waar je ip-adressen of MAC adressen kunt invoeren die er door mogen.

  Daar vul je dus per PC de ip-/MAC-adressen in van je andere PC's in het netwerk.

  Fluitje van een cent.
 • Kan dat ook met Poort toevoegen? Ik doe als firewall Windows Firewall. Ik kan dan invullen wat de naam is, wat het poortnummer is en of het TCP of UDP is.
 • Het is me gelukt. Bij de instellingen van de verbinding moest ik een bestandje installeren.
 • Nu ontdekt hij mij wel. Alleen ik kan de \\(computernaam van beneden) niet openen. Is het toch nog niet gelukt. Wie kan me verder helpen.
 • Is er iemand hier op het forum?? Help mij dan alsjeblieft verder als je het weet.
 • probeer eens een map te delen. met iedereen alle rechten?

  dan zou je wel wat moeten zien.

  of type in: Start -> uitvoeren: \\(computernaam beneden / boven)\c$

  dan krijg je een schermpje om in te loggen op de betreffende pc.
 • Probeer ook eens WIJZIG te klikken ipv steeds op nieuw antwoord te klikken, dat houdt je topic een stuk overzichtelijker.

  Zoals mijn voorganger al zei, om het goed te testen is het van belang om op die computer een map te delen. Ik maak altijd even een mapje abc aan en deel deze.

  Als het goed is krijg je dan de map te zien. Mocht het niet lukken, dan is het netwerk nog steeds niet volledig toegankelijk
 • Ja, het delen van eigen bestanden lukt wel. Ik zie die mappen ook wel.
  Maar ik kan van mijn computer niet op de computer van beneden komen en andersom ook niet.

  Hoe kun je die interne IP-adressen toevoegen.
 • Misschien is het handig als je toch wat meer informatie geeft:
  - zitten de beide computers in dezelfde werkgroep?
  - wat zijn de ip-adressen van de computers?
  - maak je gebruik van DHCP, of heb je zelf de ip-adressen toegekend?
  - het helpt vaak als de gebruiker waarmee je verbinding maakt, ook bestaat op de machine waar je een verbinding mee wil maken.
 • Beide computer zitten in de werkgroep: MSHome (ik kan ze ook beide zien, alleen ik kan de andere computer niet openen)
  De ip-adressen van de netwerken zijn: 10.0.0.150 en 10.0.0.151 (die van de modem is 10.0.0.138)
  Ik maak gebruik van DHCP, dat staat ook op mijn modem ip: DHCP server is running
  En wat bedoel je eigenlijk met die laatste zin
 • [quote:d2dc157729="Sattaro"]
  En wat bedoel je eigenlijk met die laatste zin[/quote:d2dc157729]
  Dat je zowel op computer 1 als op computer 2 een gebruiker moet maken met dezelfde naam. Ik neem even als voorbeeld de gebruiker Pietje. Die maak je eerst aan op computer 1, en vervolgens ook op computer 2. Geef de accounts op beide computers hetzelfde wachtwoord, plus toegang tot de share. Als het goed is, heb je nu wel toegang, met het account Pietje.
  Misschien werkt het ook al als je de administrator accounts op beide computers hetzelfde wachtwoord geeft, maar dat weet ik niet zeker.
 • Waarom moet je eigenlijk dezelfde wachtwoords doen, hij vraagt er toch niet naar?
 • Nee, het wachtwoord is niet belangrijk. Alleen wanneer je een wachtwoord moet gebruiken, dan moet je voor de juiste gebruiker wel het juiste wachtwoord gebruiken. Het kiezen van 2 gelijke is dan het veiligste omdat niet altijd duidelijk is voor welke gebruiker je dat wachtwoord moet invullen. Wanneer je twijfelt, is een leeg wachtwoord het makkelijkste. De gebruikersnaam zou voor normaal thuisnetwerk gebruik er ook niet toe doen. Alleen de werkgroepnaam moet wel hetzelfde zijn. De computernaam verschilt toch wel? De netwerk wizard is zeker weten correct uitgevoerd? En er is geen firewall die de boel kan blokkeren?
 • Ik heb bij beide computers de firewall aan, maar voor de lanverbinding uit. En natuurlijk hebben ze beide als werkgroepnaam MSHome en de twee computers heten allebei verschillend.

  Maar ik krijg steeds dit bericht als ik de andere computer wil openen.
  \\(computernaam van beneden) is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.

  Wat is daaraan te doen?
 • Firewall instellen, eigenlijk moet dat via de Netwerk wizard gedaan worden. Anders nog eens de instellingen van de firewall controleren. Je zou eventueel de firewall uit kunnen schakelen (op beide systemen) om na te gaan of dat wat uitmaakt. Ben je bang voor problemen, verwijder dan (tijdelijk) de wan/modem kabel. De melding wijst gewoon op een foute instelling. Omdat ik niet weet wat je hebt ingesteld, kan ik ook niet nagaan of je niet per ongeluk teveel hebt ingesteld. Normaliter hoef je nauwelijks iets in te stellen om in ieder geval een gedeelde map 'Gedeelde documenten' te krijgen. Kiezen van bestandsdeling zou al voldoende moeten zijn. Als je dat werkend hebt, dan beginnen met de stations. In een gewoon thuisnetwerk ook niet ingewikkeld, kwestie van tenminste 1 vinkje op de juiste plek. Voor 2-richting, 2 vinkjes. Mijn ervaring is dat de WIndows help daarin voldoende duidelijk is. Je volgende vraag is waarschijnlijk, waar moet dat. Kijkend naar de overige berichtjes, denkik, dat je dat op zich al hebt gevonden. Oh ja, met die 2 vinkjes, dat vind ik zelf te riskant. Het is wel handig om wat preciezer te zijn in wat je hebt ingesteld.
 • Hier zijn de instellingen van de Firewall van beide!!! computers.
  http://img02.picoodle.com/img/img02/7/2/20/f_firewall1m_0679207.png (pic 1)
  http://img02.picoodle.com/img/img02/7/2/20/f_firewall2m_a81b2f3.png (pic 2)
  http://img02.picoodle.com/img/img02/7/2/20/f_firewall3m_6180f82.png (pic 3)

  Moet er iets aan verandert worden?
 • Wanneer de firewall dwarsligt, dan kom je er maar op 1 manier achter, firewall uitschakelen. De instellingen zien er ogenschijnlijk ok uit. Ik zou zelf een aantal programma's niet installeren. Ergo, ik verwijder deze, wanneer anderen mijn hulp zouden inroepen. Werkt email wel correct? Wat heb je precies ingevuld met de netwerkwizard en welke gebruiker is op de betreffende computer actief? De rechten van die gebruiker bepaalt wat de PC op dat moment toestaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.