Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless internet verliest snelheid

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Dag lui,

  ik heb sinds een paar dagen een vreemd probleem. Ik internet via een draadloos netwerk adaptertje via een modem/router die beneden in de huiskamer staat. Nu valt het me op dat het internet soms zo traag is terwijl ik toch een 4 mb verbinding heb..

  Als ik de computer net opgestart heb, zie ik bij mijn verbindingsicoontje in de taakbalk dat mijn snelheid iets van 54 mbps is. Zoals het altijd was en stond aangegeven. Afgelopen paar dagen echter zakt de snelheid na twee minuten af naar ongeveer 5.5 mbps en soms zelfs 1!

  Als ik kijk bij mijn sitecom software dan geeft hij maar een signaal aan van 29%.

  Weet iemand wat er aan hand zou kunnen zijn?

  Thanks
  Quinten
 • Dit is al zo vaak aan de orde geweest. Het kan van alles zijn: Betonnen muren, teveel leidingen. Optimale snelheden haal je nooit…zelfs niet met bedrade netwerken. Je bent afhankelijk van de brandbreedte die je provider aanbiedt en deze fluctueert altijd. Wat jij in jouw geval kan doen is een range expander plaatsen ( versterkte antenne), of gewoon je modem op een andere plaats wegzetten, dit zal enigzins helpen. Wat de ene keer een goeie verbinding is hoeft de andere keer weer niet te zijn.
 • [quote:06a322dfc5="rsweres"]Dit is al zo vaak aan de orde geweest. Het kan van alles zijn: Betonnen muren, teveel leidingen. Optimale snelheden haal je nooit…zelfs niet met bedrade netwerken. Je bent afhankelijk van de brandbreedte die je provider aanbiedt en deze fluctueert altijd. Wat jij in jouw geval kan doen is een range expander plaatsen ( versterkte antenne), of gewoon je modem op een andere plaats wegzetten, dit zal enigzins helpen. Wat de ene keer een goeie verbinding is hoeft de andere keer weer niet te zijn.[/quote:06a322dfc5]

  Ja, maar als het maanden goed heeft gewerkt en sinds de laatste paar dagen dus het probleem de kop op steekt… :-?
 • Andere mogelijkheid….ander kanaal proberen?
 • [quote:8c832238a8="rsweres"]Andere mogelijkheid….ander kanaal proberen?[/quote:8c832238a8]


  Ehh, hoe doe je dat?
 • In je router welke ik niet ken staat vast wel een item over SSID waar je je kanaal kunt instellen, wat je dan ook moet doen met je netwerkkaart. Nogmaals ik ken je router niet.
 • [quote:2fe26c9e3d="rsweres"]In je router welke ik niet ken staat vast wel een item over SSID waar je je kanaal kunt instellen, wat je dan ook moet doen met je netwerkkaart. Nogmaals ik ken je router niet.[/quote:2fe26c9e3d]

  Hoi, het is een routertje van Versatel/Tele2. Op de doos staat DV-201AMR

  Edit–

  Ik zit nu in mijn router. Ik zie bij 'wireless' informatie over de channel.
  Ik kan kiezen tussen:
  AP Isolation ( staat nu OFF)
  BAND ( staat nu op 2.4 gh - 802.11g)
  Channel (staat op 11. Maar kan kiezen tussen 1 t/m 14.)

  Kan je dit kanaal gewoon zo veranderen en dan klaar is kees? En zijn alle kanalen 'gelijk'?
 • klik voor manual en instellingen

  en yip dat kun je zo veranderen, mits je dat ook met je netwerkkaart doet…het ene kanaal wil soms beter werken dan de andere.
 • hoe kan ik het ip adres van mn router zien, heb geen boekje meer
 • [quote:233e8d5afb="rsweres"]klik voor manual en instellingen

  en yip dat kun je zo veranderen, mits je dat ook met je netwerkkaart doet…het ene kanaal wil soms beter werken dan de andere.[/quote:233e8d5afb]

  Ik heb een wireless usb adaptertje (sitecom WL113) Als ik mijn instellingen wijzig zie ik bij Channel 1 staan (terwijl de router 11 aangeeft) dat volgens mij in de andere menuutjes niet te wijzigen is?!

  Edit–

  Wat is ongeveer een normaal signaalsterkte?
 • [quote:9d6c58418f="S.ven"]hoe kan ik het ip adres van mn router zien, heb geen boekje meer[/quote:9d6c58418f]

  op je taakbalk rechtskilikken op LAN-Verbinding en dan 'status' …bij 'ondersteuning' is je standaard-gateway ook het adres van je router.
 • [quote:2c7e561e8a="rsweres"][quote:2c7e561e8a="S.ven"]hoe kan ik het ip adres van mn router zien, heb geen boekje meer[/quote:2c7e561e8a]

  op je taakbalk rechtskilikken op LAN-Verbinding en dan 'status' …bij 'ondersteuning' is je standaard-gateway ook het adres van je router.[/quote:2c7e561e8a]

  ja gevonden dankjewel :lol:
 • Maar wat is nu ongeveer een redelijke signaalsterkte? Ik heb net gezeik gehad dat ik het kanaal op 13 had gezet en het internet er helemaal uit lag. Moest ik helemaal de router via een netwerkkabel aansluiten op me computer..
 • Hey,

  Al eens geprobeerd om je PC uitvoerig te scannen op virussen en spyware? Zo'n dingen kunnen ook heel wat van je snelheid weerhouden, zonder dat je het weet. Het is belangrijk om je PC schoon te houden. Zet dus daarom zo weinig mogelijk pictogrammen op je bureaublad, scan regelmatig op rommel op je PC en reset je router af en toe. En de mindere connectie, kan inderdaad aan verschillende factore gewijd worden. Dikke mure, te verre afstand, defecte/versleten router, gebrekkige internetkaart…


  Greets,

  P
 • Ik heb exact hetzelfde modemrouter en ook hetzelfde probleem gehad.

  Het Wireless-signaal van de modemrouter is van zichzelf helaas niet sterk genoeg. Dit komt door de brakke antenne die erbij geleverd wordt.

  De oplossing voor mij bleek een grotere antenne te zijn (7dbi). deze heb ik op de router gezet, en een beetje in de voorkeursrichting gedraaid.

  Sterke signaal boost, bijna overal in huis nu een goed signaal.

  Antenne's zijn gewoon te koop op het internet/betere computerboer.

  Let wel op dat je een [b:863c5f1c47]REVERSED SMA[/b:863c5f1c47] antenne haalt, anders gaat het niet passen.

  Suc6
 • Als je dit programma download:

  http://www.netstumbler.com/downloads/

  Dan kun je precies zien welke kanalen er bij jou vrij zijn in de buurt.

  En mijn ervaring is dat kanalen 1, 11, 7 en 13 heel veel gebruikt worden.
  ga je daar tussen in zitten dan maak je een goede kans!

  succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.