Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Twee x wireless op een modem-router?

Anoniem
Belsat
5 antwoorden
 • Een vrij elementaire vraag denk ik:

  Is het mogelijk om gelijktijdig twee draadloze apparaten op één WLAN ADSL modem-router te laten werken? Kunnen die dan ook nog met elkaar communiceren? Geeft dit nog beperkingen??

  Vriendelijk dank!

  Ciao, Henk
 • Volgens mij moet dit prima werken.
  Beperking is dat ze de internetverbinding zullen gaan delen. Dus als de 1 aan het downloaden is, zal de ander volgens mij wel wat traagheid merken.

  Volgens mij heb je verder geen beperkingen
 • Op een wireless router kun je een hele hoop draadloze PC's aansluiten. Zoals al gezegd zul je de internetverbinding delen en iets aan snelheid inleveren per PC. Dat gebeurt echter bij normaal surfen nauwelijks merkbaar. Wel merk je snelheidsbeperkingen als 1 of meerdere PC's staan te downloaden.

  Voor de communicatie tussen PC's onderling dien je een netwerkje op te zetten. Naast het invoeren van de gegevens op elke PC om het internet op te kunnen (netwerknaam, beveiligingssleutel: WEP/WPA) moet je dan op de afzonderlijke PC's eenzelfde werkgroepnaam invullen en de schijven/mappen die gedeeld mogen worden aan te geven.
  Als dat gebeurd is kun je tussen de PC's bestanden inzien/verschuiven en kun je (indien je printerdeling ook aanzet) vanaf PC1 printen op PC2 waar een printer aanhangt.

  Handleiding
 • Thanx. Leuke link trouwens. Bij mij werkt het altijd "automatisch" :-)

  Nog een klein vraagje: Is het ook mogelijk om [u:55df9806c8]tegelijkertijd[/u:55df9806c8] op één ADSL lijn twee modems te gebruiken? Ieder met zijn eigen splitter, bedoel ik.

  Thanx again! Henk
 • 'Automatisch' werken kan in principe niet op een veilige manier: je hebt dan geen beveiliging via WEP/WPA. Dat betekent dat iedereen jouw internetverbinding kan gebruiken en -als je een netwerk met gedeelde bestanden gaat aanleggen- op jouw schijven kan.

  2 modems op 1 ADSL verbinding kan niet. Wel kun je een tweede modem/router (bijv. wireless) aan een modem hangen dat de telefoonconnectie verzorgt. Dan staan ze in lijn. Maar parallel wil niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.