Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wachtwoord voor toegang tot computer?

Anoniem
jur!
11 antwoorden
 • Hallo,
  Heb net windows xp opnieuw geinstalleerd, had namelijk een aantal probleempjes. Nu heb ik er alleen weer een nieuw probleem bij, namelijk dat windows om een wachtwoord vraagt, als ik vanaf een andere pc naar de gedeelde mappen wil komen van de pc waar het om gaat.

  Ik heb dit ook een keer met de laptop van ons gehad, daar heb ik het een tijdje laten zitten, waarna ik de laptop opnieuw geinstalleerd had. Daarna deed die weer normaal, maar nu blijkt mijn pc dus het zelfde probleem te hebben.

  Heeft het dan zin om het nog een keer opnieuw te installeren, of moet ik het ergens anders zoeken?

  Alvast bedankt,
  Jur
 • Wat is de precieze foutmelding? Er zijn namelijk verschillende soorten wachtwoorden. Er zijn ook foutmeldingen die duiden op een foutieve instelling. Alle computers gebruiken WIndows XP en je maakt gebruik van een normaal eenvoudig thuisnetwerk? Dus geen speciaal aanmeldvenster voor gebruikersnaam met wachtwoord?
  Opnieuw installeren is nagenoeg nooit nodig. Meestal wel de makkelijkste (of moeilijkste) manier om van een foute instelling af te komen.
 • Ik denk dat je de username van pc1 ook even moet aanmaken op pc2 dan ben je van het probleem af
 • [quote:acac5513d1="Mauricio"]Ik denk dat je de username van pc1 ook even moet aanmaken op pc2 dan ben je van het probleem af[/quote:acac5513d1]Dit is in een normale thuissituatie met Windows XP niet nodig. Wel moet de werkgroepnaam gelijk zijn. Overigens, interessant is te weten om welke besturingssystemen het gaat. Wanneer het WIndows 2000 betreft, tja, dan is een gebruikersnaam aanmaken wel de makkelijkste weg. Meer informatie is dus erg welkom.
 • Alle pc's hier gebruiken XP. Als ik op een andere pc zit, en ik druk via netwerklocaties op mijn eigen pc, komt er een scherm waar op staat:
  [img:b9165f1381]http://img338.imageshack.us/img338/8756/foutmeldingnetwerkwc2.jpg[/img:b9165f1381]
  Er staat geen een wachtwoord op mijn computer, dus het is wel een beetje raar. Verder staan de instellingen hetzelfde als op de andere computers. Als er geen oplossing is, ga ik wel opnieuw installeren, nu heb ik nog tijd. (vakantie :wink: )
 • Dit scherm zewgt me zo niks. Ik ben benieuwd of ik dat bij mij thuis ook kan krijgen. Dan weet ik ook hoe je eraf kan komen. Op zich werk ik zelf niet met gast logins.
 • Heb je al gewoon op OK geklikt (leeg wachtwoord), heb je op die andere computer een wachtwoord ingevuld voor de gast gebruiker? Het wachtwoord op die computer moet je dan gebruiken, dit is een vraag die komt vd andere computer. Dat is het meest lastige van netwerken, het juiste wachtwoord bij de juist gebruiker voor de juiste computer invoeren.
 • Op OK drukken heeft geen zin, scherm komt er dan opnieuw. Het rare is, er is helemaal geen gast account op mijn pc, en dus ook geen wachtwoord. Er staat helemaal geen wachtwoord op mijn pc, daarom vind ik het ook zo raar. Als ik morgen nog geen oplossing heb, doe ik denk ik maar opnieuw installeren, morgen laatste vrije dag, en anders heb ik pas weer tijd in de volgende vakantie. En het is toch wel handig als het netwerk hier werkt. :)
 • Ik weet niet zeker, maar volgens mij had ik dat ook een keer.
  Toen heb ik op die andere pc ook een admin Mauricio aangemaakt met hetzelfde wachtwoord en toen had ik het probleem niet meer
 • Ik zal het morgen proberen maar het lijkt me best raar als dat zou werken. Dan zou je dus in een account moeten inloggen dat hetzelfde heet als op de computer waar je in wilt kijken, om er in te komen. Het heeft altijd goed gewerkt.

  Ik ga het morgen iig nog even proberen, en anders nog maar ff een keer windows er opnieuw overheen, wordt pas de 4e keer deze vakantie! :P :)
 • de oplossing is redelijk eenvoudig

  als je bij extra -> map opties -> tabblad weergave het vinkje uitzet bij eenvoudig delen van mappen dan kun je op de plek waar nu gast staat een eigen gebruikersnaam invullen.

  ik gebruik dan meestal de administrator en ww van de pc die je wilt benaderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.