Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router en ipadres instellingen

Anoniem
sjouwer
2 antwoorden
 • ik heb een sitecom modem die ik aan heb gesloten op mijn vaste pc. Internet werkt hier perfect mee en heb hier geen enkel klagen over. Echter nu wil ik ook met mijn laptop op internet, hiervoor heb ik een US Robotics wireless turbo acces point & router voor gekocht. Ik krijg deze echter niet ingesteld. Automatische configuratie doet hij niet. De bekabeling zit goed, dit weet ik zeker, ik weet alleen nie hoe ik alles in moet stellen. Mijn vaste pc is dus met kabel aangesloten op de router en mijn laptop draadloos. Wat moeten de instellingen zijn. Op dit moment is het zo.

  Vaste PC:
  Ip-adres: alles automatisch

  modem:
  ip: 192.168.1.254
  subn: 255.255.255.0
  dns: 192.168.1.254

  Router:
  WEET IK DUS NIET HOE DIE MOET

  Laptop:
  Ip- adres: alles automatisch
 • Ik weet niet of de modem instellingen in orde zijn. De instellingen wijzen op een modem/router ipv een modem. Mocht het een modem zijn, dan zou ik eerst eens de router (WAN instellingen) op automatisch zetten. Vaak moet voor ADSL nog wel pptp, gebruikersnaam en wachtwoord en zo worden ingevuld (zeker als het eerste kastje een modem is). Graag even merk/type melden zodat elke twijfel daarover kan worden weggenomen
  Voor het LAN moet je iha de DHCP instellen, iha voldoen de automatische DHCP instellingen, soms moet het bereik worden ingesteld. Omdat je draadloos gebruikt, zou ik uiteindelijk ook kiezen voor vaste toewijzing (MAC adres draadloze netwerkkaart koppelen aan een IP adres buiten het automatisch bereik zodat DHCP die niet per ongeluk dat ip adres aan een andere computer kan toewijzen). Dit is voor later!!! Zorg eerst dat het een beetje werkt, daarna moet je aan je veiligheid denken. Wanneer je een netwerkkabel hebt, probeer dan eerst alles via een vast verbinding in orde te krijgen, dan heb je wat minder moeilijke dingen waarmee je rekening moet houden. Let op het branden van ledjes (bij aansluiten van een netwerkkabel) en juiste herkenning van de netwerkkaarten, cq in/uitgeschakeld zijn van netwerkkaarten. Windows XP geeft duidelijk aan als deze wel/niet een netwerk verbinding heeft gevonden! Maak daar gebruik van. Als een kaart gewoon niet werkt, kan je instellen wat je wilt, het gaat nooit werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.