Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

probleem met aanleggen netwerk

Anoniem
None
14 antwoorden
 • ik probeer een netwerk aan te leggen tussen mijn desktop en laptop, maar stuit hier op wat problemen.

  Korte situatieschets:
  desktop staat op 1e etage, is met utp-kabel aangesloten op de wireless-router (Sitecom WL-143) die in de meterkast staat, bij het kabelmodem
  De laptop wordt meestal is de huiskamer gebruikt, en gebruikt het wireless-netwerk - verbinding is prima.
  Op de desktop draait winXP home, op de laptop winXP pro, op beidde draait ZoneLabs Security Suite.
  Ik heb de ip-adressen handmatig ingesteld (vanzelfsprekend binnen de range welke is de router is ingesteld), en in ZoneAlarm een regel aangemaakt welke al het verkeer van de latop naar de desktop en omgekeerd toestaat. Standaardgateway is het ip van de router
  Op beidde is dezelfde werkgroep ingesteld, op beidde zijn bestanden gedeeld.

  Het probleem:
  bij de optie "zoeken naar computers in werkgroepen" wordt op beidde computers alle twee de computers weergegeven, probeer ik echter de andere computer te openen, dan krijg ik de melding dat deze niet toegankelijk is, en dat ik mogelijk niet de juiste machtigingen heb.

  waar zou dit aan kunnen liggen?
  alvast bedankt voor de hulp
 • Gebruik je op allebij de computers de zelfde username&wachtwoord ?
 • Allebei de computers moeten eerst in [b:f270608775]dezelfde werkgroep [/b:f270608775]staan.Daarna moet je ook nog eens [b:f270608775]mappen gaan delen [/b:f270608775]met machtiging dat bestanden mogen gewijzigd worden.Hier werkt dat perfekt onder XP Pro.
  Op mijn PC kunnen de kids niets veranderen maar ik kan de gedeelde mappen op de pc's van de kids veranderen.Is makkelijk om programma's te versluizen naar hun PC.
 • op beidde computers is een account met dezelfde username en password aanwezig. Ik heb vanaf de de desktop vanuit 2 accounts geprobeerd toegang te krijgen tot de laptop, 1 van die accounts is identiek aan die op de laptop. Maakte geen verschil.
  Maakt dit trouwens uit? ik weet dat dit van belang is als op één of beidde computers een oudere windows draait, maar als beidde XP draaien is het toch niet nodig om op beidde dezelfde account te hebben?
  @beljet: zoals aangegeven in mijn eerste post zijn beidde lid van dezelfde werkgroep, en staan op beidde bestanden gedeeld. Wijzigen is ook ingeschakeld
 • Heb je op de router wellicht een mac-filter ingesteld? Zo ja, heb je de ip-adressen van beide computers goed ingevuld, en zo ja, ook na deze instelling op toepassen (apply) geklikt?
  Dat was bij mij de oplossing voor een identiek probleem.

  Succes!
  Martin
 • mac filtering staat uit
  toegang tot het WLan wordt beveiligd dmv WPA
 • Als je wpa gebruikt, moet je op beide computers ook een/de netwerksleutel invoeren. Dat lees ik in je posts niet terug.

  Groet,
  Martin
 • [quote:92cd86d7a4="Maribex"]Als je wpa gebruikt, moet je op beide computers ook een/de netwerksleutel invoeren. Dat lees ik in je posts niet terug.

  Groet,
  Martin[/quote:92cd86d7a4]

  Voor zover ik lees is de desktop met een utp kabel verbonden met de router, dus is hier een netwerksleutel niet van belang. De Laptop is wireless en dus hier wel tenzij TS zijn laptop niet beveiligd wil hebben uiteraard :)
 • desktop is idd met kabel op router aangesloten. alleen laptop is wireless
 • Weet je zeker dat de firewall goed staat ingesteld? Heb je die al eens uitgeschakeld? Soms moet je niet de IP adressen van de PC's toevoegen maar het hele bereik. Dit is niet altijd even duidelijk.
 • Weet je zeker dat de firewall goed staat ingesteld? Heb je die al eens uitgeschakeld? Soms moet je niet de IP adressen van de PC's toevoegen maar het hele bereik. Dit is niet altijd even duidelijk.
 • het probleem blijkt idd mijn firewall - die op de laptop, om precies te zijn.
  Als die uitstaat, en die op de desktop aan is er geen probleem - ik kan vanuit beidde computers in elkaars bestanden. Staat deze aan, dan wordt de boel geblokkeerd.
  ik ga wat met de instellingen aan de slag, jullie horen nog van mij.
  alvast bedankt
 • [quote:b6f4b123f0="rsweres"][quote:b6f4b123f0="Maribex"]Als je wpa gebruikt, moet je op beide computers ook een/de netwerksleutel invoeren. Dat lees ik in je posts niet terug.

  Groet,
  Martin[/quote:b6f4b123f0]

  Voor zover ik lees is de desktop met een utp kabel verbonden met de router, dus is hier een netwerksleutel niet van belang. De Laptop is wireless en dus hier wel tenzij TS zijn laptop niet beveiligd wil hebben uiteraard :)[/quote:b6f4b123f0]

  Klopt, daar had ik overheen gelezen :oops:

  Groet,
  Martin
 • na de volledige ip-range van het netwerk als trusted te hebben ingesteld in zonealarm is het probleem opgelost.
  bedankt voor de hulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.