Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[Vista]Draadloos netwerk

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Dag,

  na eindelijk mijn Sitecom WL-113 draadloos netwerk adapter aan de praat te hebben gekregen met de beta drivers ziet Vista en de software van de WL-113 mijn draadloos netwerk niet. De software ziet wel netwerken van buren en een netwerk zonder naam. Heb het vermoeden dat dit het netwerk bij mij thuis is. Na het proberen in te vullen van de SSID gebeurt er weinig. Hij kan gewoon op de een of andere manier geen verbinding maken met het netwerk.
  Bij systeem zegt Vista wel dat het usb pennetje goed is geinstalleerd. Ook handmatig een draadloos netwerk toevoegen met de goede SSID levert weinig op! Ook opties als dat er ook verbonden moet worden ´even if the network is not in range´ etc. werken niet :cry:

  Ik wil nu eindelijk eens internet draaiend krijgen op mijn Vista! Iemand?
 • [quote:02421c80f0=""]Sitecom WL-113 draadloos netwerk adapter (..) De software ziet wel netwerken van buren en een netwerk zonder naam. Heb het vermoeden dat dit het netwerk bij mij thuis is. [/quote:02421c80f0] Hoe heb je dan je wireless router geconfigureerd? De naam die je daar hebt ingevuld bij Wireless Network Name (SSID), zou je ook in Vista moeten zien. In systeemtray linker muisklik op netwerk icoon > Connect or disconnect. Die vraag van jouw lijkt overigens veel op deze. Check eerst deze FAQ Draadloos netwerk.
 • [quote:0f2c49f607="jolo"][quote:0f2c49f607=""]Sitecom WL-113 draadloos netwerk adapter (..) De software ziet wel netwerken van buren en een netwerk zonder naam. Heb het vermoeden dat dit het netwerk bij mij thuis is. [/quote:0f2c49f607] Hoe heb je dan je wireless router geconfigureerd? De naam die je daar hebt ingevuld bij Wireless Network Name (SSID), zou je ook in Vista moeten zien. In systeemtray linker muisklik op netwerk icoon > Connect or disconnect. Die vraag van jouw lijkt overigens veel op deze. Check eerst deze FAQ Draadloos netwerk.[/quote:0f2c49f607]

  De naam die ik in mijn router heb ingevuld als SSID zie ik in XP wel direct na installeren van de software. In Vista dus niet, want daar kreeg ik eerst een 'netwerk zonder naam' en later wel mijn SSID nadat ik deze had ingevuld. Maar op de een of andere manier lukt het maar niet om te connecten op het netwerk..

  Overigens heb ik dezelfde vraag inderdaad ook gepost op tweakers, maar toen daar geen bevredigende antwoorden kwamen dacht ik het hier ook maar te proberen. Wordt er onderhand flink gefrustreerd van..

  Ik heb mijn usb pennetje geinstallerd met een .exe file zeg maar die ik geplukt heb van sitecom.nl Dat schenen beta drivers te zijn. Nu kreeg ik vandaag een mailtje van sitecom dat de definitieve drivers erop staan. Echter is dit een mapje met wat losse bestandjes en geen .exe file. Met deze bestandjes echter krijg ik het usb pennetje helemaal niet geinstallerd. Door de drivers bij te werken via apparaatbeheer zegt Vista dat de nieuwste drivers reeds geinstalleerd zijn. Door deze te uninstallen en vervolgens de map te gebruiken met de bestandjes (.inf) lukt ook niet. Vista slikt ze gewoon niet!

  Ik word vrij wanhopig!
 • Het kan zijn dat de gebruikte installatiebestanden inderdaad hetzelfde zijn. Alleen dan doet de term Beta dan wel wat vreemd aan. De inf met extra bestanden is iha de normale manier om drivers te installeren. Heb je de Exe al volledig gedeinstalleerd? Heb je de oude driver al volledig gedeinstalleerd? Bij blijvende problemen, moet je gewoon de oude inf (en eventueel wat meer bestanden) zelf weggooien. Dan vindt Windows niks en accepteert die de nieuwe driver wel. Iha is het wel verstandig om na de gemaakte wijzigingen de computer opnieuw op te starten en dat pas de nieuwste drivers te installeren (of WIndows te vertellen waar die drivers kan vinden, als het alleen gaat om die inf met eventueel nog een paar bestanden).
 • Ook ik heb zo'n WL-113 USB pennetje dat het onder W98 goed deed.
  Mijn zoon heeft nu een machine met Vista gekocht en ook ik krijg die WL-113 drivers niet 'normaal' geinstalleerd. Blijkbaar enkele leden in dit forum wel.
  Kan iemand me aangeven in welke volgorde ik wat moet doen met door Sitecom (hun site) geleverde installers en (beta)updates?
  als ik de installer (vista versie) draai meld vista heel snel dat de installer niet meer draait…


  ik weet ook niet zeker of ik een wl-113 v1.1 of v1.2 pen heb…

  dank alvast!
 • Hoi,

  het schijnt dat je eerst via de kabel alle updates moet installeren. Ik heb contact gehad met die lui van Sitecom, en die mailde mij het onderstaande:

  "Ls,

  Sinds de komst van windows Vista zijn er nog aardig wat foutjes ontdekt in het besturingsysteem.
  Helaas ligt dit aan de kant van microsoft, en niet aan de beta drivers die hier keurig op vier systemen staat te draaien.
  U zou eerst met een kabel alle updates van vista moeten downloaden en naderhand de volgende pagina eens bezoeken.
  Er zitten 58 fouten in windows Vista en ze zijn op dit moment al bezig met service pack 1.

  www.vistasp1.net

  Kortom dit probleem wat u heeft , heeft niets te maken met de drivers maar met uw besturingsysteem.
  De problemen zitten in het samen werken met 2 netwerkkaarten en het onthouden van ip adressen.

  Pas na de release van windows Vista sp1 is het mogelijk om werkende drivers te ontwikkelen."

  Ik wacht dus maar even op SP1, heb dual boot en XP is ook nog prima te gebruiken…
 • [quote:4782a2ddfe="Quinten"]Kortom dit probleem wat u heeft , heeft niets te maken met de drivers maar met uw besturingsysteem. De problemen zitten in het samen werken met 2 netwerkkaarten en het onthouden van ip adressen. Pas na de release van windows Vista sp1 is het mogelijk om werkende drivers te ontwikkelen." [/quote:4782a2ddfe] Bij Sitecom wireless zou dat wel het geval kunnen zijn. Maar er zijn al wireless kaarten die nu al werken onder Vista 32 bit. Ik heb zelf een Linksys WMP54G v4.1 Wireless-G PCI Adapter. Die bleek bij mij zelfs al te werken in Vista Ultimate RC1 (5600). En dat nog wel met de drivers van de Vista DVD. De drivers van de fabrikant heb ik nog niet geïnstalleerd. Alleen 64 bit Vista drivers zijn er voor mijn wireless kaart nog niet.

  Overigens heeft er nog iemand op dit forum eveneens een probleem met een Sitecom WL-113 http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1191815
 • Hoi… ook ik had vista met het zelfde probleem.

  Ik heb nu een Asus laptop met dat mislukte Vitsa erop
  na de zoveelste tegenslag met draadloos internet heb ik het amateur programma vista er af gegooid en lekker het snelle storingsloze Xp er weer op gezet.

  Ineens deed alles het weer
  printers, scanners, draadloos netwerk was binnen 3 sec. weer staande.
  De pc is nu ook 3x sneller… heerlijk

  Microsoft doet nog steeds de Research bij de eindgebruiker.
  Ze zetten een halfproduct op de markt en laten de mensen dik betalen voor spullen die ze niet van plan waren
  Vista vertraagt nog steeds en is nog lang niet stabiel.

  Een Tip voor ieder… Zet gewoon weer XP op je PC
  Voor vrijwel elke pc zijn alle drivers nog te krijgen

  Voor Vista… wacht nog 4 jaar zodat de hardware en software eindelijk is aangepast.
  Maar ja… dan heeft gates alweer een nieuwe software ontwikkeld en de ellende begint weer opnieuw :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.