Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Accu laptop snel leeg

Anoniem
Marleen11
6 antwoorden
 • Ik heb een Acer Aspire laptop, nu 1,5 jaar oud ongeveer.
  Maar ook toen ik hem net had kon hij niet langer dan +/- 30 minuten alleen op de accu werken. Ik heb Acer gemaild en zij zeggen dat het eraan ligt of je een travelmate koopt of niet. Een travelmate zegt het al, is bedoeld voor reizen en dan gaat de accu 4-5 uur mee.
  Ik heb geen travelmate maar toch vind ik het vervelend dat de accu zo snel leeg is en ik over moet op netstroom. Een betere, sterkere accu kopen was het advies van Acer, maar die zijn prijzig (rond de 150 euro zei Acer).

  Kan er iets aan de verlengtijd gedaan worden? (netwerkkaart uitschakelen verlengt de accutijd iets (schijnt) maar ik wil toch steeds online zijn dus dat is geen optie).

  Nog een ding is dat de onderkant van de laptop heel erg heet wordt, precies het middenstuk, dit zal denk ik de processor zijn? Maar dat is vervelend als ik hem op schoot heb of op iets zet, ben bang dat het kan branden.
 • De accu/batterij heb je toch zeker niet altijd in je laptop laten zitten? Wanneer deze vol is en wanneer deze niet gebruikt wordt (indien je de laptop op netspanning gebruikt) dient men ten allertijden de batterij te verwijderen. Wanneer men deze altijd in de laptop laat zitten wordt de levensduur aanmerkelijk verkort. Dit is over het algemeen altijd een bottleneck. Door eventuele piekspanningen of zelfs oververhitting kunnen cellen beschadigd raken en in het ergste geval zelfs kortsluiting veroorzaken, ontbranden is ook mogelijk. Eeenmaal beschadigde cellen heeft gevolgen voor de conditie van de rest van de accu/battery en zal kapot gaan.
 • Ja dat weet ik dat dat niet mag, maar zelfs toen ik de laptop net had en alleen op de accu werkte, kon ik er maar een half uur mee doen.
  Half uur is wel kort vind je niet?
 • Nou dat ligt er nu eenmaal aan…als je ook nog een half uurtje je dvd-speler gebruikt en ook nog eens wat flinke applicaties draait kan ie zo op zijn. Maar goed wat je zou kunnen proberen is je accu/batterij een keer laten checken bij een electronica-boer, raar trouwens dat ie dat in het begin al deed…echt na 30 minuten leeg, had je toen al aan de bel moeten trekken. Stond er ook in de folder iets over de levensduur van de batterij/accu en over de gebruiksaanwijzing in de manual van je laptop?

  -Bovendien terugkomend op je eerste bericht dat een batterij 4/5 uur mee gaat is maar een standaardindicatie en vaak gewoon een lokkertje om het apparaat aan te schaffen. In werkelijkheid ligt de gebruiksduur vaak tussen 2.5 a 3 uur of net iets langer.-
 • Ja ik heb Acer toen ook al gemaild en zij zeiden dat het te maken heeft dat ik geen travelmate heb en of je je draadloze internetkaart aan hebt staan of niet, dat scheelt ook in accutijd. Ze zeiden dat een losse accu die langer mee gaat 150 euro is, dus dat doe ik maar niet.
 • [quote:0afb9b379a="Marleen11"]Ja ik heb Acer toen ook al gemaild en zij zeiden dat het te maken heeft dat ik geen travelmate heb en of je je draadloze internetkaart aan hebt staan of niet, dat scheelt ook in accutijd. Ze zeiden dat een losse accu die langer mee gaat 150 euro is, dus dat doe ik maar niet.[/quote:0afb9b379a]

  Dat kan wel zo zijn…maar je koopt geen laptop om vervolgens er maar 30 minuten plezier van te hebben. Dat hadden ze je moeten vertellen, zij zijn dus in gebreken gebleven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.