Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Herstellen draadloos netwerk na standby

Anoniem
Maarten81
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb problemen met het maken van contact met mijn draadloos modem als ik mijn laptop uit standby haal. Op sommige momenten gaat het goed, en wordt de verbinding automatisch teruggevonden als ik weer uit standby komt, en andere keren werkt de verbinding pas weer als de laptop helemaal wordt gereboot (herstellen werkt dan ook niet).

  Wie kan mij helpen dit op te lossen?

  Ik heb een Acer Travalmate laptop met losse PCMCIA draadloze netwerkadapter (Sitecom). Ik maak contact met een Speedtouch 715 modem, krijg een IP-adres via DHCP en heb op dit moment geen beveiliging als WEP ingeschakeld.

  Misschien dat het er mee te maken heeft: soms duikt er in de lijst van 'devices' die toegang hebben tot het netwerk (die je kan zien in het menu van de modem) ook nog een andere pc op. Die heb ik al eens proberen uit te schakelen maar dat helpt niet. Helaas werken de stappen die in de Help staan om specifiek aan te geven welke devices toegang mogen hebben niet.

  Wie o wie weet er raad..?
 • Apparaatbeheer, kijken naar eigenschappen van het PCMCIA netwerkkaartje, dan naar 'energiebeheer' tab, en dan vinkje zetten bij : 'Dit apparaat mag de computer uit de stand-by halen'
 • Dankjewel voor je reactie.
  Ik kan in Apparaatbeheer wel de PCMCIA-kaart vinden, maar ik heb geen tabblad Energiebeheer?
 • [quote:f152b8772e="Maarten81"]Dankjewel voor je reactie.
  Ik kan in Apparaatbeheer wel de PCMCIA-kaart vinden, maar ik heb geen tabblad Energiebeheer?[/quote:f152b8772e]

  Ga op het betreffende apparaat staan en dan rechtsklikken (in dit geval van je PCMCIA kaartje), dan zie je vanzelf in koeieletters 'eigenschappen' staan en de rest wijst zich vanzelf. :roll: :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.