Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bestanden uitwisselen

Anoniem
boshond
6 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Aangezien ik een nieuwe laptop heb moet ik een hele bult bestanden en muziek overzetten. Nu kan ik wel een hele bult CD's gaan branden (heb geen DVDbrander erin zitten) maar daar schiet ik ook niet veel mee op.

  Is het op één of andere manier mogelijk om twee laptops bestanden te laten uitwisselen dmv een USBkabel of iets dergelijks?

  bvd,

  Miron
 • Als beide laptops een netwerkaansluiting hebben, gaat het het makkelijkste (en goedkoopste) met een cross netwerkkabeltje. Een andere optie is een usb interlink kabel van een paar tientjes. Heb je nog wat meer te besteden, dan kun je ook een externe harddisk nemen. Sowieso handig voor het maken van backups.
 • Ok die kabel zit erin, maar hoe zorg ik nu dat de computers elkaar "zien"?
 • Draai even de netwerkwizard. Lukt dat niet, dan zelfde werkgroep, verschillende computernaam, verschillende ip adressen in dezelfde range, zelfde netwerk mask, bestands- en printerdeling aan, en minimaal één directory deelbaar maken op beide laptops. Als je instellingen wijzigt, wel even opnieuw opstarten. Zet eventuele firewalls ook maar even tijdelijk uit.
 • Vraagje tussendoor: wat is sneller, een USB 2.0 link of een netwerkkabel link?
 • Een usb kan theoretisch 480Mbps halen; een standaard utp 100Mbps. Of je moet gigabit lan hebben, dan zit je op 1000Mbps. Maar in de praktijk worden die snelheden niet gehaald.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.