Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draad/draadloos thuisnetwerk

Anoniem
Frits Raaf
3 antwoorden
 • Ik heb op allerlei fora gezocht, maar kan het niet goed vinden: een stap-voor-stap handleiding voor het opzetten van een thuisnetwerk.
  De situatie thuis: 4 pc's, drie met draad - één draadloos, een Belkin wireless router en en @Home internetverbinding.
  De pc's mogen volledige toegang tot elkaar hebben.
  Moeten er bepaalde instellingen per pc aangepast worden (al dan niet via wizard netwerk o.i.d.), kunnen de printers eventueel ook door alle pc's aangestuurd worden?
  Ik vraag misschien naar de bekende weg, maar vanwege de diverse "routeplanners" kom ik tot nu nog nergens…
 • Sluit de wireless router op het moden van @Home aan. Zorg dat de computernaam die je in de welkomsbrief van @Home kunt vinden als hostname in je router staat. De router zorgt er vervolgens voor dat je 4 PC's een IP adres krijgen. In principe zou je dan al het internet op kunnen. Hoe ver ben je gekomen?
 • Is de boel al aangesloten? Anders heb je denk ik nog een switch nodig. Als op je router geen printeraansluiting zit, heb je ook nog een printserver nodig. Die kun je los aanschaffen (ook draadloos). Er zijn ook wel routers of switches met ingebouwde printserver. Er zijn ook wel printers met een eigen netwerkaansluiting. Een andere oplossing is een printer aan te sluiten op één van de pc's, en die dan deelbaar te maken. Moet die pc wel altijd aanstaan natuurlijk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.