Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router en acces point

Anoniem
gogol
4 antwoorden
 • Geachte, ik heb volgend probleem : een router (niet draadloos) waaraan 1 pc hangt, tevens is er connectie bedraad van een acces point vanop een verdiep die dan via wifi zou moeten verbinden met een laptop, deze laatste kan geen kabelverbinding maken met de router en staat op een afstand van het acces point. de router instellen is geen probleem, maar hoe moet ik het accespoint instellen (heeft nl gezien als vast ip 192.168.0.50), krijgt nl gezien toch een ip adres van de router ? en hoe moet dan de laptop connecteren via wifi met het accespoint : een vast ip of niet ?
  Dank bij voorbaat
  gogol
 • ik had er ook even last van

  de access point ( ap ) heeft een eigen ip nummer

  even kijken in welke serie die is (bij mij in de serie 192.168.[b:c6c00d7427]2[/b:c6c00d7427].1)

  hij had ook een eigen dhcp server in zich.

  de ap via directe kabel even de volgende instellingen maken

  dus deze eerst uitschakelen via het menu. ook moet je dus de ip nummer wijzigen binnen het ap en deze buiten de dhcp range van je router zetten

  hierna kan je kijken of de computers (via draadloos) de router kan bereiken en ip nummers van deze krijgt

  pas nu de beveiliging aanzetten
 • Kan de configuratie pas zaterdag testen, maar ik las ergens dat je aan het accespoint niks moet veranderen qua IP, en dat je moet zien dat de router zijn range van uiit te delen adressen buiten die van de accespoint vallen, dus dat de laptop doorheen het accespoint contact maakt met de router
 • Even correctie op de vorige poster. Een accespoint heeft geen DHCP server, maar alleen een client functie.
  Dan instellingen. Je doelstelling is altijd om je accespoint op jouw netwerk aan tepassen. De Fabrieks instellingen gebruik je 1 malig om in te loggen en daarna de instellingen aanpassen.

  Je geeft 1 pc even vasr IP in de range van het accespoint en sluit deze bedraad aan, aan de netwerkaart of via de switch.
  stel fabrieks ip wap is 192.168.1.1 dan pc 192.168.1.2
  daarna inloggen op accespoint en zijn ip wijzigen in de range van je bedraade netwerk, config opslaan.

  Dan vaste ip van je pc er weer af, wap in je netwerk zetten en inloggen via het nieuwe ip wat je hem gegeven hebt en verder instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.