Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

instellen router/modem,naar computer

Anoniem
henk r
8 antwoorden
 • hieronder is de instelling van de webkeys,ik moet er 1 computer wireless op aansluiten,standaard staan,achter de networkkeys 1 t/m 4,dezelfde key.

  wanneer ik de internetverbinding (van de wireless)instel op webencryption niet ingesteld,en webauthencication op open,dan heb ik internet op de wireless computer,zodra ik webencrytion instel en de webkey intoets,vemeld onder alle 4 de networkkeys,dan maakt hij geen contact meer met het basis station.

  ook vraag ik mij af,of de current networkkey dezelfde moet zijn als de wireless computer,het hoofdstation en de wireless computer staan nu hetzelfde.  Wireless Settings – Encryption Keys

  Enter 13 ASCII characters or 26 hexadecimal digits for 128-bit encryption keys.

  Network Key 1:
  Network Key 2:
  Network Key 3:
  Network Key 4:
  Current Networkkey:2

  ps.ik ben nu al heel veel uren bezig om een fatsoenlijke verbinding te krijgen,ik vind dit een lastige klus,misschien kan iemand mij wat advies geven?
 • Heb je in je router de mogelijkheid het SOORT encryptie te kiezen? Dus WEP, WPA in meerdere varianten?

  Probeer dan liefst WPA-personal, encryptie TKIP. Dan hoor je de mogelijkheid tot het invullen van een sleutel tot 64 cijfers/letters te krijgen.

  Op de PC die draadloos moet dezelfde WPA-peronal en dezelfde cijfer-/letterreeks kiezen.

  Niet werken met getallenreeksen die automatisch door het apparaat worden ingevuld.

  Leesvoer.
 • bij de tab networkauthentication,heb ik de keuze tussen,open,shared,of wpa.

  de tab daaronder geeft aan webencryption,enable of disable.

  en de tabmogelijkheid daaronder daar kun je kiezen tussen 128bits of 64 bits encryptie.

  naast de laatste tab nog een tab:set encryptionskey,wanneer ik daar op klik krijg je scherm,zoals in het bovenstaande bericht.

  ik neem aan dat voor elke computer 1 key geld,en dat je elke computer een iets ander nummer moet geven?

  hieronder wat ik gekopieerd heb uit het programma.

  Wireless – Security

  This page allows you to configure security features of the wireless LAN interface. You can sets the network authentication method, selecting data encryption, specify whether a network key is required to authenticate to this wireless network and specify the encryption strength.
  Click "Apply" to configure the wireless security options.

  Network Authentication: Open Shared WPA

  WPA2 Preauthentication: Disabled Enabled

  Network Re-auth Interval:

  WPA Pre-Shared Key:

  WPA Group Rekey Interval:

  RADIUS Server IP Address:
  RADIUS Port:
  RADIUS Key:  WPA Encryption: TKIPAESTKIP+AES
  WEP Encryption: DisabledEnabled  Encryption Strength: 128-bit64-bit
 • op die site ben ik nu geweest,maar voor iemand die nog nooit een wireless netwerk heeft aangelegd is dat nog een taaie stof.
 • Kun je nu niet 'gewoon' kiezen voor WPA (pre shared is goed). Normaliter krijg je na de keuze voor WPA de mogelijkheid om, zonder nog keuzes te maken voor 'encryption enable/disable' (WPA=encryptie), je eigengekozen getallenreeks in te voeren.

  Laat, zo mogelijk, de network key etc. onaangeroerd.

  WPA kiezen als soort beveiliging + je eigen gekozen beveiligings-getallenreeks is meestal voldoende. En exakt die gegevens op ELKE draadloos aangesloten PC invullen. Niet voor elke wat anders.
 • [quote:8c019236b7="henk r"]op die site ben ik nu geweest,maar voor iemand die nog nooit een wireless netwerk heeft aangelegd is dat nog een taaie stof.[/quote:8c019236b7]Daar kan ik inkomen. Mijn indruk, maar ik kan er natuurlijk naast zitten, is dat je veel meer velden aan het invullen bent dan noodzakelijk.

  WPA kiezen, getallen, klaar. Zo gaat dat op 9 van de 10 routers.
 • net je bericht gelezen,net weer een poos achter die pc gezeten,maar ik ga dat nog met deze ook proberen,maar dat doe als ik weer wat moed heb geput.
 • Als je er weer toe in staat bent: geef de router eens een harde reset. Ergens een klein knopje 10 sec. indrukken zodat alles weer op standaardwaarden staat.

  Netwerknaam (SSID) invullen, WPA + getallen. Wellicht zijn door al je harde werk er verkeerde dingen ingevoerd waardoor het structureel niet meer wil.

  Welkom bj de draadlozen. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.