Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

MIMO-XR ?

Anoniem
PS
4 antwoorden
  • Ik ben momenteel op zoek naar een draadloze router. De wifi-kaart in m'n pc is een zogenaamde MIMO-kaart. Hoewel de afstand tussen pc en router nu gering is, lijkt het me handig om wel alvast een mimo-router te kopen voor het geval ik ooit een extra pc op zolder wil neerzetten.

    Nu kom ik bij het nalopen van de diverse routers zowel de term MIMO als MIMO-XR tegen. Weet iemand of het hier technisch gezien om hetzelfde gaat of dat je bij een MIMO-XR router ook een speciale XR-kaart in je pc moet hebben om van het extra bereik gebruik te kunnen maken?
  • Wil je volledig van MIMO of MIMO XR gebruik maken moeten ook je netwerkkaartjes daaraan voldoen. Anders valt het gewoon terug naar 11g (54Mbps) standaard
  • Daar voldoet m'n kaart inderdaad aan. Maar is het nu ook zo dat als de netwerkkaart gewoon MIMO is en de router MIMO XR, dat je dan ook terugvalt tot 11g?

    Alvast bedankt!
  • Je router valt terug (wireless gedeelte) naar de langzaamst aangesloten adapter. XR is daarbij maximaal haalbaar. Maar stel je hebt 1 XR kaartje er in en een 11g , draait de wireless geheel op 11g.

    Mix mode standaard kan (bij mijn weten) alleen op 11b en 11g. Dus een 11b kaartje in je netwerk betekent niet per definitie dat alles terug valt op 11b

    Een MIMO kaartje op een XR router, draait dus op MIMO standaard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.