Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze internetverbinding instellen in Windows Vista

Anoniem
None
1 antwoord
 • Tot voor kort had een kennis van mij een HP Pavillion ze4300 notebook (zonder draadloos netwerkkaart) met Windows XP. Daarop was door provider @Home een beveiligde draadloze internetverbinding geïnstalleerd via een netwerkmodem, Netgear router en Netgear WG111v2 draadloos netwerk USB-adapter. Alles werkte prima.

  Nu heeft die kennis onlangs een nieuwe notebook aangeschaft, de ACER Aspire 5630. Daarop is Windows Vista Home premium geïnstalleerd. In de notebook zit een draadloos netwerkkaart (Intel Pro/Wireless 3945ABG Network Connection).

  Ik dacht even gemakkelijk voor haar de draadloze internetverbinding over te zetten van de oude naar de nieuwe notebook, maar dat pakte iets anders uit.

  Wat heb ik gedaan? Ik heb de draadloos netwerk USB-adapter losgekoppeld van de oude notebook. Ik heb vervolgens voor de zekerheid het netwerkmodem en de router gereset. Vervolgens heb ik de nieuwe notebook opgestart. Via de ingebouwde draadloos netwerkkaart worden meteen meerdere draadloze netwerken gedetecteerd, waaronder die van de oude notebook. Aangezien dat een beveiligd netwerk is, kan ik daar dus niets mee op de nieuwe notebook. Het doet zich dus in feite voor als een netwerk van een ander, net als alle andere beveiligde en niet beveiligde netwerken die in de buurt worden gevonden. Als ik toch dat netwerk wil gebruiken wordt gemeld dat het om een beveiligd netwerk van iemand anders gaat en krijg ik de mogelijkheid om het wachtwoord in te geven dat ik eventueel van de beheerder van dat netwerk heb gekregen. Dat wachtwoord ken ik uiteraard, maar als ik het dan inderdaad intype, heb ik vervolgens aleen maar een netwerk met 'lokale' toegang en kan ik dus niet het internet op.

  Hoe krijg ik nu voor elkaar dat de nieuwe notebook de draadloze internetverbinding van de oude notebook als het eigen netwerk detecteert en niet als een netwerk van een ander en dat ik daarmee ook op internet kan?

  Zodra ik de draadloos netwerk USB-adapter weer aansluit op de oude notebook heb ik weer de goedwerkende draadloze internetverbinding terug. Ik heb ook geprobeerd de USB-adapter op de nieuwe notebook aan te sluiten om zo wellicht de internetverbinding van de oude notebook ook op de nieuwe notebook werkend te krijgen, maar helaas met hetzelfde resultaat als hiervoor beschreven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.