Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Orange livebox, Linksys WRV200 en wireless

Anoniem
lancelot
4 antwoorden
 • Wil met bovenstaande hardware een netwerk aanleggen als volgt;
  Livebox (LB) als internetverbinding, hierop aangesloten de Linksys (LS) en daar weer op aangesloten mijn desktop en laptop (bekabeld) en 2 andere laptops wireless.

  Na alles correct aangesloten te hebben, conform handleiding, vind de cd-setup van de LS geen WRV200.
  Volgens mij komt dit omdat zowel de livebox als de linksys 192.168.1.1 als vast adres hebben.
  Wanneer ik nu het ip adres van de linksys aanpas, heb ik geen toegang meer tot de LS.
  Na zoeken in het forum dacht ik dat de oplossing lag in het feit dat allebei een dhcp server hebben draaien en allebei hetzelfde vaste ip adres hebben.

  Nu wil ik het interne ip adres op lb veranderen, maar kan nergens vinden hoe.
  Toen dacht ik de dhcp server op de livebox moest uitschakelen, maar ook hier kan ik nergens vinden hoe. En nee, de handleiding en de helpdesk kunnen me ook niet verder helepen. ;-(

  Toen bedacht ik me dat ik op de linksys de dhcp kon uitschakelen, maar wat ik dan ook invul bij statisch ipadres, het werkt niet.

  Kortom, mijn vragen zijn; zit ik goed met bovenstaande gedachtengang, hoe schakel ik dhcp uit op de LB of welke settings moet ik gebruiken in de linksys of zijn er andere manieren om dit aan de gang te krijgen.
  Alle hulp is meer dan welkom. Alvast bedankt.
 • De linksys zit met zijn WAN poort aan de livebox ?
  Dan als volgt. Verander het start IP van de linksys naar 192.168.2.1 en save config. Let op! je kunt nu niet direct meer inloggen omdat je config PC nog in het oude subnet zit. Gebruik ipconfig /release en daarna ipconfig /renew om weer een nieuw IP in het nieuwe subnet te verkrijgen.
  Daarna op het nieuwe start IP weer inloggen op de linksys en de rest instellen. Voor je WAN setup kies je "dynamische IP / cable modem" De Linksys krijgt nu WAN IP van de livebox 192.168.1.xxx

  Suc6
 • Bedankt voor de reactie! De liksys zit idd met z'n WAN poort aan de Livebox. start IP is gewijzigd, beiden zijn nu toegankelijk en er is (draadloze) internetverbinding! ik is blij :D

  Alleen het signaal is een verdieping (of 2) lager nogal zwak. Nu is er geen mogelijkheid de linksys fysiek te verplaatsen, maar ik heb gelezen dat er een soort van 'steunzenders' zijn. Is dat een optie om het signaal te versterken?
 • Van Linksys kun je een "range expander" plaatsen.
  Linksys WRE54G-EU Range Expander 54
  Voor goede werking dient ook je wireless client van linksys te zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.