Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel internet op 4 PC's maar geen netwerk te zien!

Anoniem
hkron
5 antwoorden
  • Ik heb 4 PC's die in een draadloos netwerk hangen met een Linksys router. Internetten is voor al die 4 PC's geen enkel probleem en dat gaat ook lekker snel. Maar als ik op elke PC in de map Mijn Netwerklocaties kijk ziet elke PC alleen maar zichzelf. En als ik het doe met kabels i.p.v. draadloos gaat alles wél goed. Ik heb al van alles geprobeerd, firewall eraf, firewall erop, Netwerkverbinding opnieuw geinstalleerd. maar niets helpt. Ik word er niet goed van. Printer- en bestandsdeling is allemaal ingeschakeld en alle instellingen zijn al tig keer gecontroleerd. Wie o wie heeft voor mij de gouden tip?
  • Werkgroepen en subnetmasks ook overal hetzelfde? En heb je de pc's ook allemaal opnieuw opgestart, nadat je de firewalls heb uitgezet?
  • Ja, dat heb ik allemaal gecheckt keer op keer. Nog een andere tip misschien?
  • De 'computer browser' service moet draaien.
  • Welke WIndows versie(s) gebruik je? 98, 2000, XP, Vista? Ingeval XP, heb je de netwerkwizard uitgevoerd? Check met ipconfig /all de instellingen per computer, en laat de instellingen. Dit klinkt als een firewall probleem, maar goed, dat is iets wat je zelf uitsluit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.