Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Dial Up icm Routering probleem

Anoniem
Bremmeteng
2 antwoorden
 • Hallo,

  Wij gebruiken een standaard inbelverbinding (via analoge modems) om service te verlenen op machine PC's wereldwijd. Met deze inbel verbinding, hebben we het volgende probleem:

  Situatie schets:
  ==========

  SERVICE PC — MODEM — TEL.VERB. — MODEM — MACHINE PC — NIC — CROSS CABLE — NIC — PLC (Machine Computer)

  Op de machine PC hebben we een routing ingesteld die ervoor zorgt dat de PLC te pingen is vanaf de service PC.

  PROBLEEM:
  =======

  Normaal gesproken belt de Service PC in op de 'Incoming Connections' van de machine PC. Echter in een specifiek geval door telefoonproblemen is het nodig dat de machine PC naar de incoming connections van de Service PC belt.

  Dit werkt wel (we kunnen de Machine PC met PC Anywhere overnemen), maar we kunnen de PLC niet meer pingen.

  Volgens ons komt dit door het feit dat voor net netwerkadapter die wordt aangemaakt voor de telefoon-verbinding-ontvangende-PC (de service PC in dit geval) geen default gateway wordt aangemaakt. Hierdoor weet de service PC niet waar hij met paketjes voor de PLC heen moet.

  WAARNEMINGEN
  ===========
  - Zodra de inbel verbinding adapters en de adapters rond de cross cable op de machine PC op hetzelfde logische netwerk zitten, krijgen we de ping foutmelding 'Request Timed Out'. Staan ze op verschillende logische netwerken, dan krijgen we de ping foutmelding 'Destination Host Unreachable'

  - Als we op een andere machine inbellen vanaf de service PC (normale situatie) dan staan de inbelverbinding en het crossvcable netwerk op verschillende logische netwerken en dit werkt zonder problemen

  DUS DE VRAAG:
  ===========
  Iemand enig idee hoe we ip-pakketjes, voor een netwerk dat niet bekend is op de service PC, geforceerd krijgen naar de inbelverbinding?

  Alvast bedankt!

  groet, Bram
 • Hoi,

  Wat staat er op de NIC in de machine ingesteld als gateway?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.