Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk instellen: Welke Hardware heb ik nodig?

Anoniem
None
33 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  mijn broer en vader hebben beide al een tijdje een eigen laptop. Wat erg fijn is aangezien ik niet een eigen PC heb, maar zij kunnen niet op internet met de laptops en dus wil ik graag een draadloos netwerk instellen. Ik heb alleen een Alcatel Speedtouch Connection en dat is een usb modem (of router ik ben niet super technisch).
  [img:b1899808ca]http://cosmos.oninetspeed.pt/jose.bernardo/st330_small.jpg[/img:b1899808ca]

  Wat voor hardware moet ik nu kopen om toch een draadloos netwerk in te stellen, want aan de heren van de Dixons had ik het ook gevraagd, maar die zeiden dat dat bijna niet mogelijk was.

  Alvast hartelijk bedankt,
  RocX
 • Usb modems is meestal een crime. Denk dat je het beste een nieuw modem, met ingebouwd accesspoint, switch en router kunt nemen. Als je er een neemt met utp uitgangen, kun je je pc weer aansluiten via de netwerkkaart. Heb je die niet, dan kost zo'n ding nieuw 5-10 euro. Op je laptops heb je wifi nodig. In nieuwere typen zit dat meestal ingebouwd. Soms moet je het wel in het bios aanzetten, of een schakelaar op de laptop omzetten. Is dat niet het geval, dan kun je er een pcmcia wifi insteekkaartje in zetten. Hoeft ook niet vreselijk duur te zijn, hoogstens een paar tientjes.
 • Dus dan moet ik een nieuw modem kopen bedoel je dat?
 • Ik ben niet zown super computer techneut, maar ik moet tog mijn gewone modem die ik nu heb gebruiken of kan ik daar klakkeloos een andere voor instaleren? op de paltops zitten idd de schakelaars en volgens mij heb ik ook een netwerkkaart
 • Jep. Je hebt sowieso een router, switch en accesspoint nodig. Qua prijs maakt het heel weinig uit, of er al dan niet een modem bij in zit. Usb routers zijn er wel, maar dat werkt ook vaak voor geen meter.

  Bijvoorbeeld:
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/167/13125/wag200g-eu.html

  Adapters:
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/166/939/wmp54g.html (pc)
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/166/915/wpc54g.html (laptop)
 • Dus als ik het goed begrijp moet ik dan:
  1. mijn oude modem loskoppelen
  2 nieuwe modem aan koppelen
  3. drivers installeren
  4. en dan?
 • Netwerk instellen, WPA instellen, etc. Zou allemaal wel in de handleiding moeten staan. Ik zou beginnen met het modem aan te sluiten, en dan je pc via utp/netwerkkaart aan te sluiten. Werkt dat dan doe je de laptops. Informeer je provider wel even, soms moet je bij een nieuw modem een mac adres doorgeven. Maar dat kunnen zij je wel vertellen. Let er ook op, of je telefoon analoog of isdn is. Je hebt voor beide een verschillend modem nodig. Annex-a is analoog, annex-b is voor isdn.
 • okeej ik ga het morgen wel even met mijn pa overleggen en dan hoor je miss nog wel van me.
  Maar nu ga ik slapen. Ik zie je nog wel op het forum
  alvast bedankt
 • Heey Gerben, (en anderen ook natuurlijk :P )

  al een tijdje niet gezien, maar ik heb nu zown soort modem.
  Ik heb hem niet gekocht maar een van mij had er nog 1 liggen.

  Het is een:
  Linksys WAG354G i.p.v. de WAG200G waar jij mij de link van gaf.
  Maar het is volgens mij wel gewoon hetzelfde.
  Nou heb ik hem dus geprobeerd te instaleren maar dat lukt mij niet.
  Wat ik heb gedaan:
  1. Mijn oude usb modem loskoppelen
  2. De Linksys aankoppelen
  3. Cd-rom van Linksys erin gedaan
  4. Instructies opvolgen

  en dan op het einde wanneer je de parameters moet instaleren zegt ie dat ie geen conctact heeft met de router. En mijn pc ziet hem ook inderdaad niet. Ik heb hem gewoon op de netwerkaansluiting in mijn pc gestoken en alles op de goede manier. :roll:
  Dus ik hoop dat jij (en adneren:P) me nu kan/kunnen helpen.

  Alvast weer bedankt!!
 • Gaat er een lampje branden op de router (als je de kabel van de PC erin steekt?), en krijg je een melding bij loshalen van de netwerkkabel (in windows) dat je wel/geen netwerkverbinding hebt?
 • Heb je het ding ook van spanning voorzien? Mbv. een adapter waarschijnlijk.
 • zoals ik al had gezegd is alles goe aangesloten het enige waar ik niet zeker van ben is de netwerk kabel die van de achterkan van mun pc naar lijn 1 van de router gaat. Voor de rest doet alles het alle goeie lampjes branden. Het probleem ligt dus OF bij mun pc OF bij de netwerkingang ofzo maar ik weet du niet wat
 • En wat voor kabel heb je tussen router en pc? Cross of straight? Wil nog wel eens uitmaken.
 • [i:5a215f3805]welke[/i:5a215f3805] lampjes branden er dan wel??

  En hoe weet je dat het de goede lampjes zijn dan?
 • 1. omdat het lampje voor lijn 1 brand (betekent dus dat er op lijn 1 een pc is aangesloten dit is ook zo)
  2. Het lampje DSL brand (betekent dat er een kabel is aangesloten van je splitter naar het modem)
  3. Het lampje Power (duidelijk mag ik hopen)
  4. Wireless (er is dus een draadloze verbinding met de router -nog geen internet- dit heb ik al getest met en laptop en PDA)
 • Heb je de pc al eens gereboot, nadat je deze hebt aangesloten op het modem? Weet je het ip van de router, en kun je daar naar pingen?
 • Heb je de pc al eens gereboot, nadat je deze hebt aangesloten op het nieuwe apparaat? Weet je het ip van de router, en kun je daar naar pingen?
 • In de Userguide staat dat ik wanneer ik de router aangesloten heb naar:
  http://192.168.1.1
  maar daar gaat ie maar niet naar toe. En mijn pc herkent hem niet, het rebooten heb ik ook geprobeerd. En ik krijg ook geen melding dat er een nieuw apparaat in mijn pc zit dusss ik ben beetje radeloos.
 • Nieuw apparaat klopt wel, het is een netwerkverbinding. Je zou daar eens kunnen kijken. Als je een firewall hebt, zou je die eens tijdelijk uit kunnen zetten. Welk IP heeft je pc nu? Eentje van de router (192.168.x.x), of van je provider?
 • pfooooeeee ik geloof nog van mun provider anders kan ik volgens mij niet internetten want ik gebruik nu juist nog mun oude modem (usb ding)
  maar dat kan je tog vinden door bij uitvoeren (run) ipconfig te typen ofzo?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.