Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Voorkomen dat laptop onbekend draadloos netwerk opgaat

Anoniem
peterkramer
5 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik heb thuis een draadloos netwerk aangelegd, in stealthmode met wpa-psk beveiligd.
  Werkt prima, alleen valt het me op dat als ik buiten het bereik van mijn eigen netwerk kom, de laptop verbinding gaat maken met een van de vele open en onbeveiligde draadloze netwerken in mijn omgeving.
  Ik heb me rotgezocht naar een mogelijkheid om Windows dat te verbieden, maar kan niks ontdekken waarmee ik de laptop zo kan instellen dat hij alleen mijn netwerk accepteert en de rest ongemoeid laat.

  Kan iemand mij verder op weg helpen?
 • Heb hier geen wifi, maar volgens mij kun je voorkeursnetwerken instellen. En daar ook aangeven, dat ie alleen daarmee verbinding mag maken. Dan ziet ie wel andere netwerken, maar maakt er volgens mij geen verbinding mee.
 • yip…die optie kan ik aangeven in mijn router.
 • Even een vraagje, hoe kan een optie in de router ervoor zorgen dat de laptop geen verbinding maakt met andere netwerken?
 • [quote:1fa25b25cf="gerben"]Heb hier geen wifi, maar volgens mij kun je voorkeursnetwerken instellen. En daar ook aangeven, dat ie alleen daarmee verbinding mag maken. Dan ziet ie wel andere netwerken, maar maakt er volgens mij geen verbinding mee.[/quote:1fa25b25cf]
  Nou, dat zou ik ook verwachten.
  Gek genoeg houdt Windows zich daar niet aan, en zet doodleuk een onbekend netwerk in het rijtje met voorkeursnetwerken en maakt daar verbinding mee.

  Ik zoek dus een manier waarop dat wordt voorkomen..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.